Zorglandgoed Laag Duurswoude | Friesland College

Jonge mensen de mogelijkheid bieden om hun eigen kwaliteit van leven te vinden en zich te ontwikkelen naar vermogen

Zorglandgoed Laagduurswoude is een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking of met Niet Aangeboren Hersenletsel (N.A.H.). Het doel is om mensen de mogelijkheid te bieden om hun eigen kwaliteit van leven te vinden en zich te ontwikkelen naar vermogen.

Het Zorglandgoed ligt op een groot natuurterrein met weides, vennen en bos in Makkinga. Er zijn woonboerderijen met appartementen en buitenhuisjes waar de bewoners wonen Er is ook een grote loods, die gebruikt wordt als dagbestedingslocatie. Hout bewerken, metaal bewerken, creatief bezig zijn: bewoners kunnen het hier doen. Daarnaast is er ook een kas met moestuin. Verder zijn er ook dieren aanwezig, zoals konijnen, kippen, schapen en paarden.

Het Zorglandgoed is een woonvorm waar mensen begeleid wonen in een huiselijke sfeer. Dagelijks vinden er gemeenschappelijke activiteiten plaats. Ook individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is er tijd om je terug te trekken in je eigen appartement als je daar behoefte aan hebt. 

De zorg en begeleiding voor de bewoners wordt op maat geboden door ons team van enthousiast en gekwalificeerd personeel, samen met studenten van het Friesland College.