Leren bij Zorg, Service & Welzijn

Meteen van grote betekenis  voor jou én voor de sector  
Omdat je leert ín zorginstellingen verdeeld over heel Friesland, ben je vanaf het begin van je opleiding van grote betekenis voor de sector. Al werkend maak jij je het vak eigen. Je leert in werkplaatsen de theoretische achtergronden en oefent je vaardigheden. En dat alles pas je meteen weer toe in de praktijk.  

Eigen planning, ook les op de avonden
Je hebt, in overleg met je coach, zeggenschap over je eigen planning. Dat geldt zowel voor je praktijkuren als voor je uren in de werkplaatsen. Je schrijft je daarvoor in op een moment dat voor jou past. Dit kan overdag maar ook steeds vaker op de avond. Bovendien krijg je de kans om online lessen te volgen. Dus soms hoef je er de deur niet eens voor uit.  

In de buurt  
Je volgt je opleiding in een of meerdere instellingen in Friesland. Zo kun je, behalve in Leeuwarden en Heerenveen, ook terecht in de omgeving van Dokkum, Harlingen en Drachten. Grote kans dus dat er een mogelijkheid is bij jou in de buurt.  Lees hier meer over de opleidingslocaties >

Wat je al kunt hoef je niet meer te leren: maatwerk 
Als je kunt aantonen dat je bepaalde onderwerpen en vaardigheden goed beheerst, mag je daar in de opleiding minder tijd aan besteden. Dit is vaak ook afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Als je bijvoorbeeld minimaal een mbo-diploma op niveau 3 hebt in de zorgsector (denk aan Ziekenverzorging of VZ-IG), dan zou je in circa twee jaar het mbo-diploma Verpleegkundige kunnen halen.