Zorg & Welzijn (niv. 3-4) | Friesland College
Echt iets kunnen betekenen voor een ander. Dat is waar het om gaat in de sector Zorg, Service & Welzijn. Bijvoorbeeld voor zieken, ouderen of mensen met een beperking. Of voor mensen, jong en oud, die tijdelijk 'in de knoop zitten'. Jij bent degene die hen verzorgt, weer op weg helpt of een praatje met ze maakt. Wil jij echt iets betekenen voor een ander? Kies dan met je hart voor een opleiding bij Zorg & Welzijn. Scholen, bijscholen, omscholen?
Wat je ook wilt, het Friesland College biedt in de richting Zorg, Service & Welzijn diverse interessante opleidingsmogelijkheden voor volwassenen. Van oriëntatietrajecten tot bijscholingscursussen of volledige mbo-beroepsopleidingen in bol en bbl. En dat is mooi, want de sector zit te springen om goed opgeleid personeel! In veel gevallen is maatwerk mogelijk. Want wat je al kunt hoef je niet meer te leren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorg en welzijn: een wereld in beweging 
Misschien heb je het al gemerkt in je omgeving: de wereld van zorg en welzijn is flink aan het veranderen. Mensen blijven langer thuis wonen en houden meer zelf de regie over de zorg en begeleiding die ze nodig hebben. De beleving van de cliënt of patiënt komt meer centraal te staan.

De focus in de sector ligt hierdoor niet zozeer meer op verplegen en verzorgen, maar veel meer op ‘healthy ageing’: het gezond ouder worden, het actief houden van ouderen, langer zelfstandig blijven wonen en zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. Er ontstaan nieuwe technologische toepassingen en mogelijkheden om de zorg te verbeteren en het werk slimmer uit te kunnen voeren. Denk maar aan de inzet van serious games, E-health, nieuwe communicatiemiddelen, domotica en beeldzorg op afstand. Al deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de toekomstige arbeidsmarkt, voor onze opleidingen en ook voor jouw toekomstige werk. 

Als toekomstig professional in deze sector ben je ondernemend en een echte teamplayer. Je kunt goed omgaan met technologie, de ‘E-health’, goed communiceren met je cliënten en hun omgeving en met andere zorgprofessionals. Je staat open voor nieuwe inzichten en bent steeds bereid om je kennis en ervaring te verbreden. Zodat jij steeds de juiste ondersteuning kunt bieden op gebied van zorg, wonen, lifestyle, voeding en technologie. Ondersteuning die goed aansluit bij de behoeften van je cliënt. De wereld van de zorg- en welzijnssector staat nooit stil … en jij beweegt mee!

Opstap naar niveau 3
Heb je niet voldoende vooropleiding om op niveau 3 in te stromen? Dan is de opleiding Dienstverlener (niveau 2) een mooie opstap!

 

Bekijk de brochure

 

Actueel