Zorg & Service | Friesland College

Een wereld in beweging!
Misschien heb je het al gemerkt of gezien in je omgeving: de wereld van zorg, service en welzijn is flink aan het veranderen. Mensen blijven langer thuis wonen en houden meer zelf de regie over wat ze nodig hebben. Dit heeft niet alleen gevolgen voor zorg en begeleiding, maar ook voor facilitaire diensten, schoonmaak, catering en ontspanning. De wereld van service en gastvrijheid staat nooit stil… en jij beweegt mee!

Als toekomstig professional in deze sector ben je ondernemend en een echte teamspeler. Je kunt goed communiceren met je collega’s, cliënten en met gebruikers van gebouwen of bedrijven waar je werkt. Je bent flexibel, klant- en servicegericht. Je vindt het fijn om iets voor een ander te doen. Door jouw gastvrije houding voelt iedereen zich welkom!

Niet alleen binnen de zorg, maar ook in het bedrijfsleven en bij de overheid speel jij een belangrijke rol. Bijvoorbeeld als medewerker in de facilitaire dienst, fastservice, schoonmaak of catering. Jouw werkzaamheden worden voor een groot deel bepaald door de wens en de beleving van de klant in de instelling of bij het bedrijf waar jij werkt. Dat kan zijn bij  overheids- of zorginstellingen, scholen, in de recreatiesector, in de zakelijke dienstverlening, bij catering- of productiebedrijven. Veel kansen dus!

Doorstromen binnen zorg en welzijn
Wil je doorstromen naar een zorg- of welzijnsopleiding op niveau 3, dan is de opleiding Dienstverlener (niveau 2) een mooie opstap!

Bekijk de brochure

 

Actueel