Secretaresse 3 | Friesland College

Als secretaresse heb je een verantwoordelijke baan. Je kunt goed omgaan met je collega’s, werkt nauwkeurig en stelt je dienstverlenend op. Daarnaast ben je taalgevoelig. Je bent een kei met allerlei computerprogramma's. Je bent het visitekaartje voor het bedrijf of de instelling waar je werkt. Of je nu werkt voor een advocaat, een specialist of een directeur: op jou kan men rekenen!

De opleiding
Je volgt de opleiding samen met studenten van de andere secretariële opleidingen. Je onderzoekt welke werkzaamheden een secretaresse uitvoert. Jij wordt het visitekaartje van het bedrijf, want je leert hoe je een zakelijk telefoongesprek afhandelt en hoe je gasten klantvriendelijk ontvangt. Je organiseert evenementen, je leert hoe je zakelijke brieven en e-mails schrijft, hoe je de notulen opstelt na een vergadering en hoe je de agenda van de directie nauwkeurig beheert. Je werkt in teams aan 'echte' opdrachten en aan projecten van opdrachtgevers binnen en buiten de school.

Daarnaast volg je de algemene vakken als Nederlands, moderne vreemde talen, rekenen, ICT en coaching. Tijdens coaching staan je eigen ontwikkeling,  je studievoortgang en de stage centraal.

Stage
Je loopt één keer stage tijdens de opleiding. De stage is verdeeld over het einde van jaar één en het begin van jaar twee. Je hebt dan vier dagen stage en bent één dag op school. Je kunt bij allerlei bedrijven en instellingen terecht komen. Denk maar aan gemeenten, de gezondheidszorg, scholen en het midden- en kleinbedrijf. Op school hebben wij veel contacten met bedrijven, maar je kunt ook zelf contact leggen. Het zoeken van een stagebedrijf is wel altijd in overleg met school. Na je stage werk je in het tweede jaar aan de organisatie van een groot evenement.

Diploma en dan ...
Met je diploma kun je aan het werk bij een kantoor, bedrijf of instelling. Heb je niveau 3 afgerond, dan kun je ook doorstromen naar de niveau 4-opleiding Managementassistent/Directiesecretaresse.