Managementassistent/ directiesecretaresse 4 | Friesland College

Jij bent een duizendpoot. Je regelt alles en zorgt ervoor dat het voor je collega's allemaal op rolletjes loopt. Of het nou gaat om de dagelijkse gang van zaken in een bedrijf of het organiseren van een internationale reis, jij draait je hand er niet voor om! Klantvriendelijk ben je steeds en je bent een kei in het bedenken van oplossingen. Waar je ook gaat werken, jij bent het visitekaartje van de organisatie!

 De opleiding
Je volgt de opleiding samen met studenten van de andere secretariële opleidingen. Je onderzoekt welke werkzaamheden een directiesecretaresse/ managementassistent uitvoert. Jij wordt het visitekaartje van het bedrijf, want je leert hoe je een zakelijk telefoongesprek afhandelt en hoe je gasten klantvriendelijk ontvangt. Je organiseert evenementen, je leert hoe je zakelijke brieven en e-mails schrijft, hoe je de notulen opstelt na een vergadering en hoe je de agenda van de directie nauwkeurig beheert. Je werkt in teams aan 'echte' opdrachten en aan projecten van opdrachtgevers binnen en buiten de school.

Daarnaast volg je algemene vakken als Nederlands, moderne vreemde talen, rekenen, ICT en coaching. Tijdens coaching staan je eigen ontwikkeling, je studievoortgang en de stage centraal.

Stage
Je loopt twee keer stage tijdens de opleiding. De eerste 20 weken zijn verdeeld over het einde van jaar één en het begin van jaar twee. In het derde leerjaar loop je nog eens 20 weken stage. Je hebt dan vier dagen stage en je bent één dag op school. Je kunt bij allerlei bedrijven en instellingen terecht komen. Denk maar aan gemeenten, de gezondheidszorg, scholen en het midden- en kleinbedrijf. Op school hebben wij veel contacten met bedrijven, maar je kunt ook zelf contact leggen. Het zoeken van een stagebedrijf is wel altijd in overleg met school. Na je stage werk je in het tweede jaar aan de organisatie van een groot evenement.

Diploma en dan ...
Met je diploma kun je aan het werk bij kantoren, bedrijven en instellingen. Het is mogelijk om in deze opleiding het keuzedeel Medisch secretaresse te volgen. Je kunt dan ook terecht bij bedrijven en instellingen op medisch gebied. Denk aan ziekenhuizen, artsenpraktijken en zorgverzekeraars.

Wil je verder leren? Onder andere de hbo-opleiding Toegepaste bedrijfskunde (voorheen Officemanagement) sluit goed aan op deze opleiding.