Medewerker marketing & communicatie 4 | Friesland College

Je bent een doener en neemt graag het initiatief. Daarnaast ben je creatief en klantgericht. Zomaar een paar kenmerken van jou, als je werkt in de marketing en communicatie. Want jíj bent degene die de verbinding legt tussen het bedrijf en de klant. Zie jij jezelf in deze wereld werken? Leg dan nu zelf een verbinding met het Friesland College, zodat jij straks goed voorbereid de arbeidsmarkt op kunt!

De opleiding
Het eerste anderhalf jaar volg je de opleiding met je eigen klas. Daarna kies je voor de uitstroom Assistent Communicatiemedewerker of Marketing medewerker. Je volgt dan deels lessen die bij deze uitstroom horen en deels algemene vakken. Je verdiept je in vragen als: hoe ontwikkel je een marketingplan, hoe doe je marktonderzoek, welke promotiemiddelen zet je in, hoe organiseer je een persbijeenkomst en hoe maak je een poster, flyer of website. Ook krijg je veel Nederlands, want goede teksten schrijven is belangrijk in dit vak. Op school werk je met kleine teams aan projecten. Tijdens coaching werk je aan je eigen ontwikkeling en studievoortgang onder begeleiding van je coach.

Stage
Je loopt twee keer stage tijdens de opleiding. De eerste 20 weken zijn verdeeld over het einde van jaar één en het begin van jaar twee. In het derde leerjaar loop je nog eens 20 weken stage. Je hebt dan vier dagen stage en je bent één dag op school. Je kunt bij allerlei bedrijven en instellingen terecht komen. Op school hebben wij veel contacten met bedrijven, maar je kunt ook zelf contact leggen. Het zoeken van een stagebedrijf is wel altijd in overleg met school.

Diploma en dan ...
Na je diploma kun je aan het werk bij een afdeling marketing of voorlichting van een bedrijf, instelling of media-bureau. Meestal werk je samen met reclamebureaus. Of je kunt verder leren op het hbo, zoals de opleiding Communicatie.