Medewerker marketing & communicatie 4 | Friesland College

Je bent een doener en neemt graag het initiatief. Daarnaast ben je creatief en klantgericht. Zomaar een paar kenmerken van jou, als je werkt in de marketing en communicatie. Want jíj bent degene die de verbinding legt tussen het bedrijf en de klant. Zie jij jezelf in deze wereld werken? Leg dan nu zelf een verbinding met het Friesland College, zodat jij straks goed voorbereid de arbeidsmarkt op kunt!

Herken jij jezelf in deze beroepseisen?

 • Ik ben zelfstandig
 • Ik kan goed met mensen omgaan
 • Ik ben communicatief vaardig
 • Ik ben vriendelijk
 • Ik help anderen graag
 • Ik ben nauwkeurig
 • Ik kan samenwerken
 • Ik vind het leuk om met systemen te werken


De opleiding in leereenheden:
Start je de opleiding in leereenheden? Dan ben je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht! Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging is groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo! Je loopt ook stage tijdens de opleiding, 10 weken in leerjaar 1, 10 weken in leerjaar 2 en 20 weken in leerjaar 3, 24 uur per week.

De opleiding in de praktijkroute:
Start je de opleiding in praktijkroute? Dan ben je tijdens je opleiding dagelijks bij verschillende bedrijven of instellingen te vinden! Je leert op de werkvloer en neemt daarnaast deel aan werkplaatsen en trainingen, met docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Je richt zo je eigen onderwijs in, maakt je eigen roosters en kunt hierdoor precies in de praktijk leren wat nodig is om jouw doelen te bereiken!

Jouw werkveld:

 • Reclamebureaus
 • Communicatie-afdelingen van bedrijven
 • Marketingafdelingen van bedrijven
 • Theaters
 • Sportverenigingen
 • Musea
 • Overheid
 • Scholen

Diploma en dan ...
Na je diploma kun je aan het werk als medewerker marketing en communicatie. Of je kunt verder leren op het hbo, zoals de opleiding Communicatie of Commerciële economie.

 

Wil jij starten met deze opleiding?

Wij vinden het belangrijk dat jij een goede keuze maakt voor je mbo-opleiding. Daarom willen we je daar zo goed mogelijk bij helpen! Daarvoor bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan zoals voorlichtingen op school, infomarkten en onze Open Dagen. Ook kun je je verdiepen in onze opleidingen via de brochure en onze website.

Als jij wilt werken in de zakelijke dienstverlening is het vooral belangrijk dat je zelfstandig bent, goed met mensen kunt omgaan en communicatief vaardig bent. Ook moet je het leuk vinden om mensen te helpen en daar vriendelijk bij te zijn. Tot slot is het belangrijk dat je nauwkeurig bent, goed kunt samenwerken en het leuk vindt om met digitale systemen te werken.

Past dit bij jou en heb jij een opleiding bij ons gevonden die jou aanspreekt? Dan kun je je aanmelden via onze website! Je komt dan in onze intakeprocedure terecht. In deze procedure helpen we jou bij het maken van de juiste keuze en je aanmelding.

 1. Na aanmelding op onze website krijg je een uitnodiging voor een groepsbijeenkomst waarin je kennis maakt met onze manier van leren; praktijkgestuurd leren in leereenheden en praktijkroutes.
   
 2. Tijdens die groepsbijeenkomst krijg je een intakeopdracht om je verder te verdiepen in het beroep van jouw dromen! In deze opdracht ga je aan de slag met de inhoud van het beroep, de vaardigheden en de kwaliteiten die passen bij het beroep. Deze opdracht verwerk je in een mooi verslag dat je meeneemt naar het intakegesprek (zie punt 4).
   
 3. Tijdens de groepsbijeenkomst schrijf je je ook in voor een beleefdag bij de opleiding van jouw keuze. Je gaat dan een dagje meelopen bij de opleiding om te kijken of de sfeer, manier van leren en werken bij je past. De conclusies hiervan verwerk je ook in het verslag dat je meeneemt naar het intakegesprek (zie punt 4).
   
 4. Nadat je de groepsbijeenkomst hebt gehad, de intakeopdracht hebt gemaakt en de beleefdag hebt gedaan krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Bij dit gesprek gaan we samen met je ouders/verzorgers kijken naar je gemaakte verslag en jouw motivatie voor de opleiding. Zo weten we zeker dat jij de juiste keuze maakt! Eventueel plannen we nog een vervolggesprek in als jij of wij dat nodig vinden. Ook kunnen we eventueel nog contact opnemen met referenties die jij opgeeft.
   
 5. Ben je zeker van je keuze, heb je volledig meegedaan aan de intakeprocedure en voldoe je aan alle wettelijke verplichtingen om te mogen starten? Dan word je voor de opleiding ingeschreven en kun je beginnen met jouw toekomst in de zakelijke dienstverlening!