Juridisch administratief dienstverlener 4 | Friesland College

Of je nou werkt in het openbaar bestuur, de zakelijke dienstverlening, als medewerker personeel en arbeid of sociale zekerheid, voor alle richtingen geldt dat je de spin in het web bent. Je houdt van uitdaging en afwisseling en bent daarin dienstverlenend. Je werk varieert van informeren en adviseren van cliënten tot het goed beheren en verwerken van dossiers. Je bent daarom ook goed in de Nederlandse taal, weet veel van regels, contracten en procedures en bent betrouwbaar. Daarnaast werk je nauwkeurig en slagvaardig en vind je het leuk om oplossingen te zoeken voor cliënten en collega's.

De opleiding
Je krijgt in de opleiding een stevige juridische basis. Je leert omgaan met wetten, regels en procedures op allerlei gebieden: van goederenrecht, strafrecht tot personen- en familierecht. Je past de regels toe op school en op stage. Op school werk je aan juridische theorie, projecten en  opdrachten. Daarnaast volg je algemene vakken als Nederlands, Engels, ICT en coaching. Je leert hoe om te gaan met cliënten. Tijdens coaching staan je eigen ontwikkeling, studievoortgang en stage centraal.

Stage
Je loopt twee keer stage tijdens de opleiding, de eerste 20 weken zijn verdeeld over het einde van jaar één en het begin van jaar twee. In het  derde leerjaar loop je nog eens 20 weken stage. Je hebt dan vier dagen stage en één dag op school. De stage kan bij de rechtbank,  advocatenkantoren, gemeenten, provincie, de makelaardij, incassobureaus, het notariaat of bijvoorbeeld deurwaarders. Maar je kunt ook terecht  bij bijvoorbeeld een afdeling personeelszaken, in de schuldhulpbemiddeling of bij een uitzendbureau.

Diploma en dan ...
Na de opleiding kun je aan de slag in een breed werkveld: de juridische wereld. Je kunt terecht komen in de Zakelijke dienstverlening, het Openbaar bestuur, Personeel & Arbeid of in de Sociale zekerheid.
Meer over de juridische wereld >>