Bedrijfsadministrateur 4 | Friesland College

Je bent een kei met cijfers. Controleren, rekenen en rapporteren, het zit je in het bloed. Je houdt ervan om overzichten tot op de laatste cent uit te zoeken. Je bent creatief en oplossingsgericht. Past dit beeld bij jou? Dan is een financiële opleiding bij het Friesland College dé manier om je voor te bereiden op een belangrijke en veelzijdige functie. Reken maar op succes! In de financiële richting werk je veel samen met je collega’s, moet je nauwkeurig zijn en vind je het leuk om dingen uit te zoeken. Je werkt met spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma’s, berekent en verwerkt financiële gegevens en verricht backoffice activiteiten, zoals postverzorging, archivering en telefoonbediening. Je moet voor deze opleiding goed kunnen rekenen.

De opleiding
Je krijgt te maken met allerlei verschillende financiële vakken zoals bedrijfseconomie en boekhouden. Je leert in theorie, in simulaties en in de praktijk. In de theorie leer je over allerlei onderwerpen die met de financiële administratie te maken hebben. Vervolgens ga je in simulaties de opgedane kennis toepassen. Je werkt dan met opdrachten in een echt boekhoudprogramma. Ook tijdens de stages pas je deze kennis toe.

Stage
Je loopt twee keer stage tijdens de opleiding, de eerste 20 weken zijn verdeeld over het einde van jaar één en het begin van jaar twee. In het derde leerjaar loop je nog eens 20 weken stage. Je hebt dan vier dagen stage en bent één dag op school. De stagebedrijven zijn uiteenlopend. Overal waar ze een financiële afdeling hebben, hebben ze ook een financieel administratief medewerker nodig! Op school hebben wij veel contacten met de bedrijven, maar je kunt ook zelf contact leggen met een bedrijf. Het zoeken van een stagebedrijf is wel altijd in overleg met school.

Diploma en dan ...
Na het behalen van je diploma kun je aan het werk op de financiële afdeling van een bedrijf of instelling. Of je leert verder. Met het niveau 4-diploma kun je doorstromen naar hbo. Denk aan Accountancy, Bedrijfseconomie en Financial Service Management en de  tweejarige hbo-opleiding Associate degree Bedrijfseconomie.