Medewerker secretariaat & receptie 2 | Friesland College

“Dat doe ik wel even!“ Dat is wat je dagelijks zegt. Want je helpt klanten, gasten en collega’s graag verder. Bijvoorbeeld achter de balie, bij het bezorgen van de post of bij het opnemen van de telefoon. Werken met de computer is voor jou geen enkel probleem. En ook printen en kopiëren doe je met groot gemak. Natuurlijk kun je goed met mensen overweg. Je bent vriendelijk en gastvrij. En als een collega aan je vraagt om even snel een spreadsheet te maken, dan zeg je: “Geef maar hier, dat doe ik wel even.”

De opleiding
Je volgt de opleiding met je eigen coachgroep. In het eerste jaar oriënteer je je op het beroep. De vakken die je krijgt geven je hiervoor een goede basis. In het tweede jaar krijg je vakken waarmee jij jezelf verder verdiept in het beroep. Je leert werken met computerprogramma’s als Excel, Word, Outlook en Powerpoint. Je leert  telefoneren en bezoekers ontvangen. Je krijgt Nederlands en rekenen. Op school werk je met een simulatieprogramma aan ‘echte’ opdrachten. Je coach begeleidt je gedurende de opleiding.

Stage
Je gaat eerst een half jaar naar school, daarna start je stage: twee dagen per week. Daarnaast ben je drie dagen op school. In je opleiding heb je in ieder geval twee keer zo'n stageperiode. Je kunt terecht bij bijvoorbeeld scholen, banken, rijscholen of bouwbedrijven.

Diploma en dan ...
Met je diploma kun je aan het werk als secretarieel medewerker, receptiemedewerker, of als telefoniste bij kantoren, bedrijven of instellingen. Je kunt ook verder leren op de opleiding Secretaresse, niveau 3.