Design, Ambacht & Fashion

Design, Ambacht & Mode werkt nauw samen met het werkveld. Voor onze studenten zijn we steeds op zoek naar vernieuwende en/of uitdagende opdrachten waarbij onze studenten hun vaardigheden en kennis in de praktijk kunnen inzetten en mogelijk uitbreiden. Bij de opdrachten worden de studenten gecoacht door docenten en waar nodig vakspecialisten van de opleiding. De opdrachtgever wordt gevraagd beschikbaar te zijn voor vragen, eventuele uitleg en begeleiding tijdens de uitvoeringsfase. De beoordeling van de opdracht gebeurt door de coach, vakspecialist en de opdrachtgever.

Hieronder een opsomming van wat er door de studenten van de verschillende opleidingen van Vormgeving, Interieur en Ambacht kan worden uitgevoerd:

Creatief Vakman De studenten van deze opleiding:

  • ontwerpen en maken unieke producten waarbij het basismateriaal uit hout bestaat.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: meubels voor theaterproducties, tafels voor verschillende doeleinden, tuinmeubels voor non-profit organisaties, e.d

Styling Design De studenten van deze opleiding:

  • ontwerpen en voeren de aankleding van ruimtes uit, binnen en buiten
  • geven vorm aan de styling van personen

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de styling van evenementen en festivals, het maken van theaterrekwisieten, het vormgeven en uitvoeren van modeshows en modepresentaties, het stylen van ruimtes in een bepaalde sfeer, e.d.

Interieur Design Studenten van deze opleiding:

  • bedenken oplossingen voor woonvragen
  • maken interieurontwerpen op maat

Denk hierbij bijvoorbeeld aan opdrachten op het gebied van interieur omgevingen voor particulieren, verenigingen (zoals buurthuizen, sportclubs), basisscholen e.d.

Medewerker Product Presentatie De studenten van Medewerker Product Presentatie maken ruimtelijke presentaties op het gebied van mode en interieur. Omdat het hier om studenten van niveau 2 gaat, is het bij de ‘losse’ opdrachten wel een vereiste dat zij onder leiding van de externe partij werken.

Mode Design De studenten van deze opleiding:

  • Ontwerpen en maken van kostuums voor verschillende doeleinden

Denk hierbij bijvoorbeeld aan opdrachten voor theater, toneelclubs, jeugdcircus, koor, e.d

Werkwijze indienen opdracht

  1. U vult het aanvraagformulier in en omschrijft de opdracht.
  2. Wij nemen naar aanleiding van dit verzoek contact met u op.
  3. Er vindt vrijblijvend een oriënterend gesprek plaats, waarin de opdracht wordt besproken en bekeken wordt of deze opdracht uitvoerbaar is met betrekking tot tijd, inzet, budget en leeraspect).
  4. De studenten worden gecoacht door docenten en waar nodig vakspecialisten van de opleiding. De opdrachtgever wordt gevraagd beschikbaar te zijn voor vragen, eventuele uitleg en begeleiding tijdens de uitvoeringsfase. De beoordeling van de opdracht gebeurt door de coach, vakspecialist en de opdrachtgever.