Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek

praktijkleren, traject op maat

Voor mensen zonder een startkwalificatie is het halen van een mbo-diploma of -certificaat niet altijd vanzelfsprekend. Praktijkleren is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iemand wel de benodigde vaardigheden heeft. Ook kan de mbo-praktijkverklaring een opstap zijn om verder te studeren in het mbo. Bij het Friesland College is praktijkleren mogelijk op mbo-niveau 1 en 2. Dit kan in de richtingen: detailhandel, mobiliteitsbranche, horeca, bouw/schilderen, techniek en zorg.

Hoe werkt praktijkleren

Praktijkleren is een leertraject op maat en hangt af van de voorkennis, ervaring en capaciteiten van de student. Studenten voeren de te leren werkzaamheden uit bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Het traject van de te leren werkzaamheden komt uit bestaande mbo-opleidingen en wordt vooraf in overleg vastgesteld. Het opleidingstraject heeft daarom geen vaste duur.

 

Als de student aan het einde van het  programma de werkzaamheden goed heeft uitgevoerd krijgt de student een mbo-praktijkverklaring. De praktijkverklaring helpt bij het aantonen van kunde en kennis tijdens de zoektocht naar betaald werk. Ook kan de praktijkverklaring een opstap zijn naar het halen van een diploma.

Hoe werkt praktijkleren voor de student?

De student heeft voor het praktijkleren nauwelijks contact met het Friesland College, om de drempel voor het leren zo klein mogelijk te maken. De student meldt zich samen met de trajectbegeleider van het leerbedrijf aan voor praktijkleren. Samen verzorgen we de overige inschrijvingen  en leerovereenkomsten. Als student wordt je begeleid door je praktijkbegeleider. Friesland College zorgt voor de praktijkverklaring en de administratieve afhandeling.

Mail ons als je meer wilt weten over Praktijkleren in jouw bedrijf of instelling: levenlangontwikkelen@fcroc.nl

Mocht je als trajectbegeleider iemand willen aanmelden vul dan, samen met de student, het formulier onder het filmpje in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Persoonlijke gegevens
Werkzaam bij
Toelating