Bbl-opleidingen

Medewerkers met actuele kennis zijn effectiever, productiever en gemotiveerder. Scholing vergroot de innovatiekracht van medewerkers. Scholing maakt medewerkers flexibel inzetbaar bij veranderingen in uw sector. En scholing zorgt voor binding van uw medewerkers. Kortom, dat alleen zou al voldoende reden zijn om uw huidige medewerkers te stimuleren scholing te volgen! En mocht u op zoek zijn naar nieuwe medewerkers, ook dan is een bbl-opleiding een mooie opstap. Ook de overheid stimuleert het ‘Leven lang leren’ met verschillende maatregelen, experimenten en regelingen. Check hier of u in aanmerking komt voor belastingteruggaaf of subsidiemogelijkheden. Om bbl-opleidingen te mogen uitvoeren, moet u een door SBB erkend leerbedrijf zijn. Kijk op de website van de SBB voor meer informatie.

Werken en leren bij het Friesland College
Het Friesland College biedt in veel sectoren mbo-opleidingen aan in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl), werken en leren. Voor de opleiding heeft een werknemer een arbeidscontract bij uw bedrijf of instelling. Afhankelijk van de sector is dit een contract van minimaal 20 tot 32 uur. Uw medewerkers gaan dan naast hun werkuren één dag of twee dagdelen naar school. Dat kan soms ook op de avonden.

Kijk hier voor een overzicht van alle bbl-opleidingen van het Friesland College.

Richtingen

Techniek

Zorg, Service & Welzijn

Bbl-opleidingen Commerciële dienstverlening

Bbl-opleidingen Creatieve industrie en Pedagogisch werk (D'Drive)

Meld uw medewerker(s) aan voor een bbl-opleiding.

Aanmelden en plaatsen in de opleiding is binnen een paar dagen geregeld.

Lees hier de ervaringen met bbl-opleidingen voor volwassenen

  • Friesland College leidt medewerkers Kinderwoud op naar niveau 4
    De kinderopvang is voortdurend in beweging. Nieuwe regels, andere inzichten… Het vak vraagt dan ook om professionals die mee bewegen en zich een Leven Lang Ontwikkelen, zoals dat tegenwoordig heet. Zo gingen 25 medewerkers van Kinderwoud de uitdaging aan om zich in een BBL-traject van 1,5 jaar op het Friesland College verder te scholen tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op mbo-niveau 4. Dat was een succes. ‘Het was leuk én we hebben samen flinke stappen gemaakt.’