Friesland College Friesland College Friesland College

Webinar: live online voorlichting

Vanwege corona kun je nu helaas even niet bij ons langskomen. Maar omdat we je toch graag meer vertellen over onze opleidingen, kun je nu live online voorlichting volgen. Dat noemen we een webinar. Je kunt ondertussen vragen stellen via de chat. Van 25 tot en met 29 januari zijn er 43 webinars. Hier lees je hoe je mee kunt doen. Benieuwd welke webinars er allemaal zijn, bekijk dan het overzicht van alle webinars.

Stap 1: account aanmaken

Je hebt een account nodig voor MijnFC om een webinar te kunnen volgen. Zodra je hieronder op ‘Account aanmaken’ klikt, kun je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Onthoud ze goed, want je moet straks inloggen om het webinar te bekijken.

Account aanmaken in MijnFC >

Stap 2: aanmelden voor webinar

Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je je aanmelden voor een webinar. Dat doe je stap voor stap:

  1. Log in op MijnFC.
  2. Klik op de oranje button NAAR ALLE EVENEMENTEN of in het linkermenu op EVENTS en dan op EVENEMENTEN.
  3. Kies onder ‘Soort evenement’ op ‘Webinar’.
  4. Je ziet nu een lange lijst webinars. Op de pagina van jouw favoriete opleiding zie je precies hoe het webinar heet dat bij de opleiding hoort. Zoek het op in de lijst.
  5. Klik op ‘Aanmelden’.

Precies 1 dag voor het webinar krijg je een e-mail met een herinnering. In de e-mail krijg je een link naar MijnFC. Daar moet je inloggen om het webinar te openen. Je kunt ook meer dan 1 webinar volgen door je vaker aan te melden.

Inloggen en webinar kiezen > 

Stap 3: webinar volgen 

Ongeveer 5 minuten voordat het webinar begint, kun je inloggen in MijnFC. Op de beginpagina zie je voor welke webinars je je hebt aangemeld. 

  1. Klik op het webinar dat je nu wilt volgen. 
  2. Klik onderaan de pagina op ‘KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN AAN HET WEBINAR 
  3. De live online voorlichting wordt gestart. Het kan zijn dat je nog even moet wachten tot het begint. Wil je tijdens het webinar vragen stellen, dan kan dat via onze chat. 

Inloggen en webinar volgen >

Webinar gemist? 

Kon je toch niet bij de live online voorlichting zijn? Geen probleem. Vanaf 30 januari kun je  alle webinars op je gemak terugkijken.

Bekijk alle webinars in een lijst >