Friesland College Friesland College Friesland College

Kennis verdiepen en breder inzetbaar worden in de zorg

Wil jij jouw kans op verantwoordelijk werk als verzorgende of medewerker maatschappelijke zorg vergroten? Met de cursus Verzorgende en verpleegtechnisch handelingen ben je breder inzetbaar. Van het verzorgen van wonden tot katheteriseren: je leert het allemaal! Binnen 12 weken kan jij een landelijk erkend mbo-certificaat behalen.

Cursus Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

  • Startdatum: 7 september 2021
  • Cursusduur: 12 weken, waarvan 12 dagdelen van 3 lesuren en minimaal 8 uur praktijk per week. Zelfstudie: afhankelijk van ervaring 2 tot 4 uur per week.
  • Lestijd: 18:00 – 21:00 uur
  • Locatie: Leeuwarden. Het is mogelijk om de cursus incompany te volgen. Dit is op aanvraag.
  • Niveau: mbo-keuzedeel niveau 3

Nu aanmelden voor Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

Verzorgende en verpleegtechnische handelingen in de praktijk

Met deze cursus verdiep je je in verzorgende en verpleegtechnische handelingen. Je verzamelt gegevens over de gezondheidstoestand van de cliënt, je verwerkt relevante gegevens over de gezondheid in het ondersteuningsplan, je ziet dreigende en bestaande gezondheidsproblemen, je biedt passende zorg, voert verpleegtechnische handelingen uit en evalueert en legt de zorgverlening vast.

Hoe leer je?

Tijdens deze praktijkgestuurde cursus doe je ervaring op in de ‘echte’ praktijk en krijg je theoretische- en praktische ondersteuning tijdens de praktijkvaardigheidslessen. Daarnaast maak je gebruik van e-learning die beschikbaar worden gesteld binnen je eigen organisatie. De cursus wordt aangeboden in de vorm van online en fysieke bijeenkomsten.

De verzorgende en verpleegtechnische handelingen worden gedurende de cursus getoetst. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt aan het einde van de cursus de praktijkvaardigheden nogmaals getoetst. Rond je dit voldoende af, dan behaal je het mbo-certificaat Verzorgende en verpleegtechnische handelingen.

Waar kun je werken?

Met de cursus Verzorgende en verpleegtechnische handelingen kun je aan de slag in zorginstellingen en ziekenhuizen.

Wat leer je?

Tijdens de cursus behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  • Verzorgen van verschillende wonden
  • Katheters verzorgen en controleren
  • Verschillende manieren van injecties toedienen
  • Sondevoeding toedienen
  • Stoma verzorgen

Toelating

Je hebt een (oud) diploma verzorgende en/of maatschappelijke zorg of een diploma dat hieraan gelijkgesteld is. Je hebt ook een relevante werkplek voor minimaal 8 uur per week.

De cursus start bij minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Bij te veel inschrijving kom je op een wachtlijst voor de volgende cursus. We nemen sowieso contact met je op nadat je je hebt aangemeld.

Kosten

Deze cursus kost € 1299,- inclusief lesmateriaal en praktijkexamen. Soms betaalt je werkgever een deel van de kosten. Bekijk ook de verdere informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel. 

Aanmelden

Kan je niet wachten om te beginnen met de cursus Verzorgende en verpleegtechnische handelingen? Meld je dan snel aan via dit aanmeldformulier. Na jouw aanmelding nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nu aanmelden voor Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

Zorg, Service & Welzijn