€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Cursussen tot €1.000,- kosten je dan niets! Dat is voordelig…

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Ontdek hier de selectie cursussen en opleidingen die Friesland College aanbiedt, die in aanmerking komen voor het STAP-budget.

STAP-budget aanvragen? Dit is het STAPpen-plan!

STAP 1: Kiezen

Maak een keuze in de lijst met cursussen en opleidingen waar je STAP-budget voor kunt ontvangen.

STAP 2: Aanmelden

Meld je aan voor de cursus of opleiding. Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs gebruik je bij het aanvragen van je STAP-budget bij het UWV.
Na aanmelding krijgt deelnemer een gesprek met de opleiding om alle verwachtingen goed door te spreken

STAP 3: STAP-budget aanvragen bij het UWV

(houd je DIGID bij de hand)

Ga op de eerst mogelijke datum (Voor het eerste tijdvak was dat 1 maart) om 10.00 naar www.stapuwv.nl en doe de aanvraag. Mocht je in de wachtrij komen te staan, houd de pagina open en zorg ervoor dat je bij je pc kunt blijven. Het kan lang duren voor je aan de beurt bent.

Er zijn vijf tijdvakken waarin je het STAP-budget kunt aanvragen. In welk tijdvak je jouw subsidieaanvraag moet doen is afhankelijk van het startmoment van jouw opleiding/cursus.

  • 2 mei t.e.m. 30 juni 2022 (opleiding start uiterlijk september 2022) vanaf 4 weken na aanvraag, doch uiterlijk 30 september
  • 1 juli t.e.m. 31 augustus 2022 (opleiding start uiterlijk november 2022) vanaf 4 weken na aanvraag, doch uiterlijk 30 november
  • 1 september t.e.m. 31 oktober 2022 (opleiding start uiterlijk januari 2023) vanaf 4 weken na aanvraag, doch uiterlijk 30 januari
  • 1 november t.e.m. 31 december 2022 (opleiding start uiterlijk maart 2023) vanaf 4 weken na aanvraag, doch uiterlijk 30 maart

STAP 4: STAP-budget goedgekeurd? Controleer het!

Binnen vier weken beoordeelt het UWV je aanvraag. Controleren kan op stapuwv.nl, login en
bekijk de status van je aanvraag. Dit betekent dat de opleiding ook pas na die vier weken kan starten.

STAP 5: Start je cursus of opleiding

Als het UWV je STAP-budget aanvraag heeft goedgekeurd krijgt Friesland College ook een bericht van het UWV en weten wij ook dat je kunt starten met de opleiding.

LET OP, OP = OP !!!
Doe je aanvraag direct op de eerst mogelijke datum en log direct in op het tijdstip wanneer het aanvraagtijdvak is opengesteld. Als het budget voor dat tijdvak op is, dan kun je geen aanvraag meer doen in dat aanvraagtijdvak.

Enthousiast? Ga direct naar het STAP cursusaanbod van Friesland College!