Informatie over subsidie

Op onderstaande webpagina's vind je meer informatie over subsidiemogelijkheden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Subsidies

Het Noorden Leert Door – gratis opleidingen

In Het Noorden Leert Door werken alle acht mbo-instellingen van de drie noordelijke provincies samen om mogelijkheden tot scholing en ontwikkeling te vergroten. Zo benutten en ontwikkelen we het talent van het Noorden. We bieden een gezamenlijk platform aan, waar een compleet aanbod wordt weergegeven voor de drie Noordelijke provincies van cursussen, trainingen en opleidingen in kansrijke sectoren.

Ook werken we nauw samen met Het Noorden Werkt Door en VNO-NCW MKB Noord. Werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB Noord zet zich in voor een kansrijk Noord-Nederland en beheert de subsidiegelden waarmee Het Noorden Leert Door gratis opleidingen kan bieden.

Meer informatie

STAP

€1000,- korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1000,- die je als volwassene, jaarlijks, kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling.

Meer informatie

Brug-WW zonder sectorplan (UWV)

Brug-WW zonder sectorplan wordt geregeld via UWV. Met deze regeling neemt een werkgever je in dienst. Je kunt naast de WW-uitkering een nieuwe baan combineren met een opleiding die je nodig hebt voor deze baan.

Meer informatie

Leven lang lerenkrediet

Het levenlanglerenkrediet is een regeling waarmee iedereen tot 55 jaar zich kan blijven ontwikkelen. Deze regeling geldt voor het hoger onderwijs en het mbo.

Meer informatie

Ontwikkeladvies 45+

Het ontwikkeladvies is een (tijdelijke)subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is een onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers.

Meer informatie

Opleiding volgen met WW-uitkering (UWV)

Het volgen van een opleiding kan je misschien helpen om een baan te vinden die bij je past. De adviseur van het UWV denkt hierover graag met je mee, samen kunt u bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Scholingsvoucher Metaal & Techniek

Is je vakkennis toe aan een opfrisbeurt of zou een talencursus nuttig zijn, dan is de scholingsvoucher ter waarde van €1500,- iets voor jou.

Meer informatie