Subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel volwassenenonderwijs

€1000,- korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget
Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1000,- die je als volwassene, jaarlijks, kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling.
Meer informatie: STAP-budget

Aftrek inkomstenbelasting
Volg je een studie of opleiding voor je (toekomstige) beroep of heb je kosten voor een EVC-procedure, dan mag je de kosten, zoals lesgeld en studieboeken, onder bepaalde voorwaarden aftrekken.
Meer informatie: Aftrek inkomstenbelasting

Brug-WW zonder sectorplan (UWV)
Brug-WW zonder sectorplan wordt geregeld via UWV. Met deze regeling neemt een werkgever je in dienst. Je kunt naast de WW-uitkering een nieuwe baan combineren met een opleiding die je nodig heeft voor deze baan.
Meer informatie: Brug- WW zonder sectorplan (UWV)

Leven lang lerenkrediet
Het levenlanglerenkrediet is een regeling waarmee iedereen tot 55 jaar zich kan blijven ontwikkelen. Deze regeling geldt voor het hoger onderwijs en het mbo.
Meer informatie: Leven lang lerenkrediet

Opleiding volgen met WW uitkering (UWV)
Naast het krijgen van een WW uitkering bestaat er de mogelijkheid om een opleiding te volgen.
Meer informatie: Opleiding volgen met WW-uitkering (UWV)

Ontwikkeladvies 45+
Het ontwikkeladvies is een (tijdelijke)subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is een onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers.
Meer informatie: Ontwikkeladvies 45+

Opleiding volgen met WW-uitkering (UWV)
Het volgen van een opleiding kan je misschien helpen om een baan te vinden die bij je past. Je adviseur denkt hierover graag met u mee, samen kunt u bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Meer informatie: Opleiding volgen met WW-uitkering (UWV)

Scholingsvoucher Metaal & Techniek
Is je vakkennis toe aan een opfrisbeurt of zou een talencursus nuttig zijn, dan is de scholingsvoucher ter waarde van €1500,- iets voor jou!
Meer informatie: Scholingsvoucher Metaal & Techniek