Friesland College Friesland College Friesland College

Goed zijn in Nederlands is altijd handig!

Een mail naar ouders, een overdracht van kinderdagverblijf naar basisschool of een sollicitatiebrief: in ieder beroep moet je weleens een tekst schrijven. Als je dat goed doet, begrijpen je collega’s, leidinggevenden  of andere ontvangers je beter. In deze cursus leer je onder meer soepel verslagen schrijven en zakelijke teksten lezen.

Nederlands 3F in het kort

  • Specialiseer je binnen je vakgebied
  • Cursusduur: 40 weken
  • Studiebelasting per week: 3 uur theorie, zelfstudie is maatwerk en je hebt geen praktijk
  • Startdatum: op aanvraag
  • Les op dinsdagmiddag in Heerenveen
  • Mbo-cursus niveau 3

Nu aanmelden voor Nederlands 3F

Nederlands 3F in de praktijk

Bij de start van de cursus wordt je niveau vastgesteld. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk lesprogramma. Je werkt op je eigen niveau aan vaardigheden als gesprekken voeren, luisteren en spreken, het lezen van zakelijke teksten, schrijven, woordenschat en spelling. Zo ga je aan de slag met teksten die je tijdens je werk ook zal moet schrijven. Je maakt bijvoorbeeld een observatieverslag, een klachtenbrief, een sollicitatiebrief en een e-mail. Hiermee bereid je jezelf voor op het centraal examen Nederlands op 3F-niveau.
Je opdrachten voeg je toe aan je portfolio Nederlands 3F. Je doet ook een instellingsexamen schrijven, spreken en gesprek voeren.

Hoe leer je?

De cursus duurt 40 weken. Elke week heb je 3 uur theorie, je hebt geen praktijk. De hoeveelheid zelfstudie die nodig is, hangt af van hoe goed je nu al in Nederlands bent. De theorielessen zijn op dinsdagmiddag in Heerenveen.

Waar kun je werken?

Nederlands heb je altijd en overal nodig. Dus als je deze cursus hebt afgerond, komt het altijd van pas. In welke baan of sector je ook terugkomt of werkzaam bent.

Toelating

Je moet kunnen laten zien dat je het Nederlands op niveau 2F beheerst.

Kosten

Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

Aanmelden

Geïnteresseerd in deze cursus? Aanmelden gaat eenvoudig en snel. We nemen daarna spoedig contact met je op.

Nu aanmelden voor Nederlands 3F

Pedagogisch werk & Onderwijs