Friesland College Friesland College Friesland College

Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

Wil jij jouw kans op verantwoordelijk werk als verzorgende of medewerker maatschappelijke zorg vergroten en/of verbreden? Met de cursus verzorgende en verpleegtechnisch handelingen ben je breder inzetbaar. Van het verzorgen van wonden tot katheteriseren, je leert het straks allemaal! Binnen 12 weken kan jij een landelijk erkend mbo-certificaat behalen. Meld je daarom snel aan!

Hoe leer je

Tijdens deze praktijkgestuurde cursus doe je ervaring op in de ‘echte’ praktijk en krijg je theoretische- en praktische ondersteuning tijdens de praktijkvaardigheidslessen. Daarnaast maak je gebruik van e-learning die beschikbaar worden gesteld binnen je eigen organisatie. De cursus wordt aangeboden in de vorm van online en fysieke bijeenkomsten conform RIVM-richtlijnen.

Wat leer je

Tijdens de cursus werk je aan de volgende werkprocessen:

 • Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied;
 • Biedt specifieke zorg;
 • Voert verpleegtechnische handelingen uit;
 • Evalueert en legt de zorgverlening vast

Voor uitgebreide informatie over de inhoud van deze cursus kun je het volgende document downloaden: Verzorgende en verpleegtechnische handelingen.

Kosten

Maatwerk.

Start maart 2021 (in company op aanvraag)

De cursus start op dinsdag 2 maart, van 17.00 tot 20.00 uur, bij minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Bij te veel inschrijving kom je op een wachtlijst voor de volgende cursus. We nemen in dat geval contact met je op.

Toelating

Je bent in het bezit van een (oud) diploma verzorgende en/of maatschappelijke zorg en je hebt een relevante werkplek voor minimaal 8 uur. De cursus wordt verzorgd op niveau 3 van het MBO.

Beoordeling

De verzorgende en verpleegtechnische handelingen worden gedurende de cursus getoetst. Aan de hand van casuïstiek wordt aan het einde van de cursus de praktijkvaardigheden nogmaals getoetst.

Certificaat

Als je aan alle eisen hebt voldaan, ontvang je het landelijk erkend mbo-keuzedeelcertificaat verzorgende en verpleegtechnische handelingen K0118.

In het kort

 • Diploma: Landelijk erkend mbo-certificaat Verzorgende en verpleegtechnische handelingen (K0118).
 • Duur: 12 weken inclusief examen.
 • Kosten: € 1299,00 incl. lesmateriaal en examen. Soms betaalt je werkgever een deel van de kosten.
 • Cursusdagen: Avondtraining van 18:30 tot 21:30 uur, start eind oktober 2020, definitieve datum n.n.t.b.
 • Studiebelasting: 12 dagdelen van 3 lesuren, praktijk minimaal 8 uur per week, zelfstudie: afhankelijk van ervaring 2-4 uur per week.
 • Studievorm: Praktijk en praktijkvaardigheidslessen.
 • Locaties: Heerenveen, Leeuwarden (wordt bepaald aan de hand van inschrijvingen). In company op aanvraag.

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit keuzedeel? Aanmelden gaat eenvoudig en snel op deze pagina. Na aanmelden zal er zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.