Friesland College Friesland College Friesland College

Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

Wil jij jouw kans op verantwoordelijk werk als verzorgende of medewerker maatschappelijke zorg vergroten en/of verbreden? Met de cursus verzorgende en verpleegtechnisch handelingen ben je breder inzetbaar. Van het verzorgen van wonden tot katheteriseren, je leert het straks allemaal! Binnen 12 weken kan jij een landelijk erkend mbo-certificaat behalen. Meld je daarom snel aan!

Hoe leer je

Tijdens deze praktijkgestuurde cursus doe je ervaring op in de ‘echte’ praktijk en krijg je theoretische- en praktische ondersteuning tijdens de praktijkvaardigheidslessen. Daarnaast maak je gebruik van e-learning die beschikbaar worden gesteld binnen je eigen organisatie. De cursus wordt aangeboden in de vorm van online en fysieke bijeenkomsten conform RIVM-richtlijnen.

Wat leer je

Tijdens de cursus werk je aan de volgende werkprocessen:

  • Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied;
  • Biedt specifieke zorg;
  • Voert verpleegtechnische handelingen uit;
  • Evalueert en legt de zorgverlening vast

Voor uitgebreide informatie over de inhoud van deze cursus kun je het volgende document downloaden: Verzorgende en verpleegtechnische handelingen.

Kosten

Maatwerk. Voor deze cursus is een aantrekkelijke subsidiemogelijkheid via NL leert door. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel

Start

  • Start: 7 september
  • Locatie: Leeuwarden (In company op aanvraag)
  • Lestijd: 18:00-21:00 uur

Toelating

Je bent in het bezit van een (oud) diploma verzorgende en/of maatschappelijke zorg en je hebt een relevante werkplek voor minimaal 8 uur. De cursus wordt verzorgd op niveau 3 van het MBO.

Beoordeling

De verzorgende en verpleegtechnische handelingen worden gedurende de cursus getoetst. Aan de hand van casuïstiek wordt aan het einde van de cursus de praktijkvaardigheden nogmaals getoetst.

Certificaat

Als je aan alle eisen hebt voldaan, ontvang je het landelijk erkend mbo-keuzedeelcertificaat Verzorgende en verpleegtechnische handelingen K0118.

In het kort

  • Duur: 12 weken inclusief examen.
  • Studiebelasting: 12 dagdelen van 3 lesuren, praktijk minimaal 8 uur per week, zelfstudie: afhankelijk van ervaring 2-4 uur per week.
  • Studievorm: Praktijk en praktijkvaardigheidslessen.

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit keuzedeel? Aanmelden gaat eenvoudig en snel op deze pagina. Na aanmelden zal er zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.

Zorg, Service & Welzijn