Friesland College Friesland College Friesland College

Kinder EHBO

Een kind valt van het klimrek en heeft een hoofdwond, een kind krijgt een kopje hete thee over zich heen of een kind verslikt zich in een snoepje en loopt blauw aan. Hopelijk krijg je er nooit mee te maken, maar het is belangrijk dat je weet wat je moet doen tijdens deze kritische momenten.

Wat ga je leren

Je leert hoe je in verschillende situaties moet handelen of ingrijpen en hoe je eerste hulp bij kleine en grote ongelukjes bij baby’s en kinderen moet verlenen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een baby of kind reanimeert en hoe je een AED moet gebruiken. Ook leer je hoe je in stressvolle noodsituaties rustig kunt blijven zodat je de situatie kunt overzien en er op de juiste manier mee omgaat.

Hoe leer je

Door de combinatie van theorie en praktijk leer je verschillende vaardigheden aan. Je oefent in de les met materiaal en casussen. Tot slot rond je de training af met een (praktijk)examen. Je certificaat en pasje dient na een jaar verlengd te worden d.m.v. een herhalingscursus. De cursus wordt aangeboden in de vorm van online en fysieke bijeenkomsten conform RIVM-richtlijnen.

Kosten

Maatwerk. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

In het kort

Toelating

  • Geen eisen

Startdatum
februari 2021

Duur

  • 8 weken
  • 90 min. per bijeenkoms

Lesmomenten
Op aanvraag

Studiebelasting

  • 16 uren

Locatie
Friesland College Heerenveen (Abe Lenstra boulevard 29)

Studievorm
Training

Beoordeling

  • We verwachten je aanwezigheid tijdens de lessen en een actieve houding
  • Je sluit de cursus af met een examen.

Erkenning
Certificaat Kinder EHBO

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit keuzedeel? Aanmelden gaat eenvoudig en snel op deze pagina. Na aanmelden zal er zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.

Pedagogisch werk & Onderwijs