Friesland College Friesland College Friesland College

Gekwalificeerd nanny

Lijkt het jou geweldig om de spil van een druk gezin te zijn, in binnen- of buitenland? Werk je graag bij mensen thuis, waar je kunt helpen met de opvoeding van kinderen? Met deze cursus word je gekwalificeerd als nanny. Je verbreedt je opleiding en maakt kennis met het interessante beroep van nanny.

Wat ga je leren

Als nanny ben je een grote hulp voor het gezin waarin je werkt. Je speelt een belangrijke rol in de opvoeding. Ook regel je bijvoorbeeld de sporttrainingen, tandartsbezoeken en speelafspraken voor het gezin. Als je graag zelfstandig werkt en goed ziet wat er gedaan kan worden, is nanny worden echt iets voor jou.

Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en opvoeding van de kinderen. Daarom ga je ook nadenken over jouw eigen visie met betrekking tot opvoeding. Je leert ook kinder-EHBO. Verder leer je goed plannen en organiseren, wat heel belangrijk is in een druk gezin. Je maakt kennis met verschillende gesprekstechnieken. Ook besteden we aandacht aan nanny zijn in het buitenland.

Hoe leer je

Gedurende de cursus doe je ook ervaring op in de praktijk bij een gastouder- of nannybureau. Je bouwt je eigen portfolio op. De cursus wordt aangeboden in de vorm van online en fysieke bijeenkomsten conform RIVM-richtlijnen.

Kosten

Maatwerk. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

In het kort

Toelating

  • Je bent gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
  • Je loopt stage bij een gastouder of nannybureau of je gaat gedurende dit traject op zoek naar een praktijkplek bij een gastouder of nannybureau.

Startdatum
februari 2021

Duur

  • 40 weken
  • 720 SBU

Lesmomenten
Woensdagmiddag

Studiebelasting

  • Theorie: 3 uur per week
  • Praktijk: in overleg
  • Zelfstudie: 3 uur per week

Locatie
Friesland College Heerenveen, Abe Lenstra Boulevard 29

Niveau
Mbo-keuzedeel niveau 4

Beoordeling

  • We verwachten je aanwezigheid tijdens de lessen en een actieve houding
  • Je sluit de cursus af met een mondeling examen en een portfolio waarin je aantoont wat je hebt geleerd.

Erkenning
Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan ontvang je het mbo/certificaat Gekwalificeerd nanny. (KO314)

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit keuzedeel? Aanmelden gaat eenvoudig en snel op deze pagina. Na aanmelden zal er zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.

Pedagogisch werk & Onderwijs