Friesland College Friesland College Friesland College

De gezonde start

Hoeveel slaap heeft een kind van drie nodig en hoe zorg je dat kinderen hun fruit binnen krijgen? In de eerste levensjaren is gezond eten, slapen en spelen heel belangrijk. Als het je leuk lijkt om kinderen (en hun ouders) een gezonde leefstijl aan te leren, is deze training iets voor jou!

Wat ga je leren

Op de kinderopvang wordt net iets te vaak snoep uitgedeeld. Jij geeft de ouders tips voor gezonde traktaties komkommerbootjes en bananendolfijnen. De ouders zijn blij met de ideeën en er ontstaan leuke gesprekken over gezond eten.

In deze training ontdek je hoe je kinderen in de kinderopvang een gezonde, veilige omgeving kunt bieden. Je gaat heel praktisch aan de slag met voeding, beweging, slapen en interactie. Met elkaar denk je bijvoorbeeld na over welke spelactiviteiten je kunt aanbieden. Je oefent ook hoe je met ouders in gesprek kunt gaan over gezond eten of voldoende slapen. Zo krijg je alle tools in handen om kinderen een gezonde start te geven!

Hoe leer je

Met leuke werkvormen ontdek je van alles over een gezonde leefstijl bij kinderen. Je houdt een portfolio bij en maakt een eindtoets. Op je stageplek geef je advies wat kan er beter op het gebied van eten, slapen of bewegen? Zo pas je toe wat je leert. Als je de training met een voldoende afsluit, ontvang je een certificaat vanuit Een Gezonde Start. De cursus wordt aangeboden in de vorm van online en fysieke bijeenkomsten conform RIVM-richtlijnen.

Kosten

Maatwerk. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

In het kort

Toelating

  • Ervaring met kinderopvang is een pré.
  • Je maakt een instaptoets.

Startdatum
februari 2021

Duur

  • 120 SBU 10 weken
  • 10 bijeenkomsten met daarnaast zelfstudie

Lesmomenten
Nader te bepalen.

Studiebelasting

  • Theorie: 1.5 uur per week

Locatie

  • Friesland College Heerenveen (Abe Lenstra boulevard 29)
  • Friesland College Leeuwarden (Julianalaan 97)

Niveau
Mbo-keuzedeel niveau 3 & 4

Beoordeling

  • We verwachten je aanwezigheid tijdens de lessen en een actieve houding.
  • Je maakt een eindtoets.

Erkenning
Als je de training met een voldoende afsluit ontvang je een certificaat vanuit Een Gezonde Start.

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit keuzedeel? Aanmelden gaat eenvoudig en snel op deze pagina. Na aanmelden zal er zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.

Pedagogisch werk & Onderwijs