Nog niet aangemeld voor een mbo-opleiding? Kom langs op de Open Dag!
1 Juni van 16.00 tot 18.00

Meld je aan voor de open dag

Nog niet aangemeld voor een mbo-opleiding? Kom langs op de Open Dag!
1 Juni van 16.00 tot 18.00

Meld je aan voor de open dag

Cursussen voor volwassenen

Bij het Friesland College kun je naast mbo-opleidingen ook korte cursussen volgen. Bijvoorbeeld voor een mbo-certificaat of een brancheopleiding. Zo blijf je bij in jouw vakgebied of zet je de eerste stappen naar een nieuwe uitdaging. Want leren werkt altijd, ook voor jou!

Ga direct naar alle cursussen!

CIOS Sport & Bewegen

Wil jij je enthousiasme voor sport en bewegen overbrengen op anderen, en ervoor zorgen dat ze met plezier werken aan een goede gezondheid? Volg dan 1 van de cursussen van CIOS Sport & Bewegen.

Bekijk de cursussen CIOS Sport & Bewegen

Horeca, Bakkerij & Management

In de wereld van gastvrijheid en vakmanschap is van alles te doen. De Middelbare Hotelschool Friesland biedt daarom ook een aantal leuke en leerzame cursussen voor volwassenen aan.

Bekijk de cursussen Horeca, Bakkerij & Management

Pedagogisch werk & Onderwijs

Werken met kinderen is elke dag anders. Je kunt allerlei kanten op met de cursussen van Pedagogisch werk & Onderwijs.

Bekijk de cursussen Pedagogisch werk & Onderwijs

Techniek & Technologie

Of je nu een denker of doener bent, met de cursussen voor volwassenen van Techniek & Technologie ga je aan de slag in een wereld die nu volop in beweging is.

Bekijk de cursussen Techniek & Technologie

Zakelijke dienstverlening & Communicatie

De cursussen van Zakelijke dienstverlening & Communicatie zijn uitdagend en praktisch. Doe bijvoorbeeld de cursus NIMA A Communicatie.

Bekijk de cursussen Zakelijke dienstverlening & Communicatie

Zorg, Service & Welzijn

Er verandert heel veel in de wereld van de zorg. Met een cursus in deze richting help jij mee de zorg van de toekomst vorm te geven.

Bekijk de cursussen Zorg, Service & Welzijn

Algemene cursussen

Naast de cursussen in deze sectoren, kun je ook nog andere cursussen volgen, zoals Engels A1/A2, Nederlands en Voorbereiding op het mbo.

Liever een complete mbo-opleiding?

Uiteraard kun je ook kiezen voor een volledige mbo-opleiding. Heb je een baan en wil je dit combineren met een beroepsopleiding? Bekijk dan de bbl-opleidingen, waar je werken en leren kunt combineren.

Advies nodig?

Weet je nog niet precies wat je wilt, dan kunnen we je adviseren. Meld je dan aan voor een adviesgesprek met een van onze adviseurs.