Nog niet aangemeld voor een mbo-opleiding? Kom langs op de Open Dag!
1 Juni van 16.00 tot 18.00

Meld je aan voor de open dag

Nog niet aangemeld voor een mbo-opleiding? Kom langs op de Open Dag!
1 Juni van 16.00 tot 18.00

Meld je aan voor de open dag

Subsidies voor volwassenen

Tegemoetkoming studiekosten
Op de website van het Leerwerkloket (wie betaalt de opleiding) kun je meer informatie vinden over tegemoetkoming in de scholingskosten. Hieronder vind je nog meer links naar subsidiemogelijkheden.

Informatie over subsidies

Op onderstaande webpagina's vind je wellicht meer informatie over subsidiemogelijkheden die voor jou van toepassing zijn.

Aftrek inkomstenbelasting
Volg je een studie of opleiding voor je (toekomstige) beroep of heb je kosten voor een EVC-procedure, dan mag je de kosten, zoals lesgeld en studieboeken, onder bepaalde voorwaarden aftrekken.

Brug-WW zonder sectorplan (UWV)
Brug-WW zonder sectorplan wordt geregeld via UWV. Met deze regeling neemt een werkgever je in dienst. Je kunt naast de WW-uitkering een nieuwe baan combineren met een opleiding die je nodig hebt voor deze baan.

Leven lang lerenkrediet
Het levenlanglerenkrediet is een regeling waarmee iedereen tot 55 jaar zich kan blijven ontwikkelen. Deze regeling geldt voor het hoger onderwijs en het mbo.

Opleiding volgen met WW uitkering (UWV)
Naast het krijgen van een WW uitkering bestaat er de mogelijkheid om een opleiding te volgen.

Ontwikkeladvies 45+
Het ontwikkeladvies is een (tijdelijke)subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is een onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers.

Opleiding volgen met WW-uitkering (UWV)
Het volgen van een opleiding kan je misschien helpen om een baan te vinden die bij je past. Je adviseur denkt hierover graag met u mee, samen kunt u bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Scholingsvoucher Metaal & Techniek
Is je vakkennis toe aan een opfrisbeurt of zou een talencursus nuttig zijn, dan is de scholingsvoucher ter waarde van €1500,- iets voor jou.