Gezocht: vrijwilligers | Friesland College

Wat doet een vrijwilliger?
Vrijwilligers helpen onze inburgeraars en volwassenen zichzelf beter te redden in de maatschappij. Zo helpen vrijwilligers bij het leren van de Nederlandse taal. U voert gesprekken met een deelnemer om te oefenen met Nederlands. Sommige deelnemers hebben moeite met rekenen; ook daar helpen vrijwilligers. Door bijvoorbeeld samen een kassabon te controleren, of een budget op te stellen.

In het leven van alledag kunt u als vrijwilliger tevens het verschil maken: samen boodschappen doen, naar de bibliotheek, een tv-programma bekijken of een museum bezoeken. Niet alleen is het voor de deelnemers leuk om dingen samen te doen. Vrijwilligers leren vaak zelf ook veel van de omgang met de deelnemers…

Onder leiding van een docent
Iedere vrijwilliger krijgt ondersteuning van een ervaren docent. Deze ontwikkelt het lesprogramma, dat kan bestaan uit taal, rekenen en praktische vaardigheden in het leven van alledag. U als vrijwilliger ondersteunt het lesprogramma en de docent is uw aanspreekpunt. Vooraf bieden we onze vrijwilligers een training zodat u goed bent voorbereid en ook tussentijds is er altijd ruimte om met de docent te overleggen. U staat er niet alleen voor!

Wat vragen we van u?
Als vrijwilliger bent u een paar uurtjes per week beschikbaar op een van onze vestigingen. U wilt samen dingen doen om mensen kennis te laten maken met onze maatschappij (dagelijks leven, vrijwilligerswerk, een opleiding volgen, op zoek naar werk). U vindt het leuk om mensen te helpen en staat open voor andere culturen.

Wilt meer weten?
Dit kan telefonisch op kantooruren op: 088- 060 2200, of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Ik wil graag dat het Friesland College contact met mij opneemt.