Volwassenenonderwijs bij het Friesland College

Volwassenenonderwijs bij het Friesland College is er voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Bijvoorbeeld om door te groeien of om je te laten omscholen, maar ook als je wilt inburgeren, beter wilt worden in de Nederlandse taal of alsnog je middelbare diploma wilt halen. Of het nu een korte cursus is of een volledige mbo-opleiding: het Friesland College helpt je verder.

Geen idee waar je moet beginnen? Dan kun je ook een afspraak maken met een van onze loopbaanadviseurs. We nemen dan alle mogelijkheden met je door.

<p>STAP-Budget</p>
Item 2
<p>Mbo-opleidingen voor volwassenen</p>
<p>Cursussen voor volwassenen</p>
<p>Mavo, havo en vwo voor volwassenen</p>
<p>Inburgering</p>
<p>Entree voor anderstaligen</p>
<p>Praktijkleren</p>
<p>Nederlands taalonderwijs</p>
<p>Lezen, schrijven, rekenen en alledaags computergebruik</p>
<p>Studie- of loopbaangesprek</p>
<p>Bel, mail, chat of kom langs</p>

Mbo-opleiding voor volwassenen

In principe kun je al onze mbo-opleidingen ook als volwassene volgen. Soms kun je zo’n opleiding verkort of versneld doorlopen. Er zijn mbo-opleidingen voor volwassenen op alle mbo-niveaus.

Werken en leren combineren: bbl-opleidingen

Wil je naast je werk een opleiding volgen, dan is een bbl-opleiding voor volwassenen ideaal. Dit noemen we ook wel deeltijd mbo. Je werkt dan meestal 4 dagen per week en gaat 2 dagdelen naar school. Soms volg je in de avond onderwijs. Er zijn geen specifieke avondopleidingen.

Meer over bbl: werken en leren

Cursussen voor volwassenen

Naast volledige mbo-opleidingen kun je bij ons ook korte cursussen volgen. Ideaal als je niet genoeg tijd hebt om een opleiding te volgen of alleen een mbo-certificaat wilt halen.

Bekijk onze cursussen

Vavo: vmbo-tl, havo of vwo voor volwassenen

Wil je alsnog je diploma halen voor het vmbo-tl, havo of vwo? Dan kun je onderwijs volgen op het vavo. Je kunt er ook certificaten voor losse vakken halen.

Meer over vmbo, havo of vwo voor volwassenen

Aanbod voor inburgeraars

Het Friesland College biedt ook speciale trajecten aan voor inburgeraars, zoals voorbereiding op het inburgeringsexamen of het Staatsexamen Nederlands NT2. Wil je graag verder leren op mbo- of hbo-niveau? Kies dan voor Entree voor anderstaligen of het hbo-schakeltraject.

Bekijk het aanbod voor inburgeraars

Beter in taal, rekenen en digitale vaardigheden

Wil je beter worden in basisvaardigheden, zoals Nederlands, rekenen en werken met de computer? Daar kan het Friesland College je ook mee helpen.

Beter worden in Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden