Veelgestelde vragen

Beleefdag

Zelf kunnen voelen hoe het is om bij het Friesland College een opleiding te volgen? Hoe de sfeer is in de gebouwen? Meld je dan aan voor een Beleefdag van het Friesland College. 

Bij de Beleefdag is dat niet mogelijk. Zijn je ouders wel erg benieuwd naar het Friesland College en willen ze er graag ook eens een kijkje nemen, dan zijn ze van harte welkom op onze Open Dagen.

De beleefdagen worden individueel ingepland, dus dat is soms wel maar niet altijd mogelijk. Hij of zij moet zich sowieso via MijnFC aanmelden voor dezelfde beleefdag als jij. Is er nog ruimte op hetzelfde moment en heeft hij/zij zich aangemeld, dan kun je tegelijk komen.

De beleefdag is vooral bedoeld om je wat meer bevestiging te geven van jouw keuze voor een specifieke opleiding. Het is dan ook niet heel logisch dat je bij meerdere, verschillende opleidingen langs gaat. Als je het moeilijk vindt om te kiezen, zijn er ook nog andere mogelijkheden om je oriënteren

Als je nog op school zit, overleg dan altijd met je decaan of je toestemming krijgt om aan één of meerdere beleefdagen deel te nemen.

Je kunt je dan afmelden voor de beleefdag via MijnFC. Mocht er nog een andere beleefdag zijn op een ander moment, dan kun je je daarvoor opnieuw aanmelden.

Je vindt het volledige aanbod van beleefdagen door in het menu op Voorlichting te klikken of in het dashboard op NAAR ALLE EVENEMENTEN. Je kunt gebruik maken van de filters om het voor jou gewenste aanbod te zien.

Dat is per opleiding verschillend.