Veelgestelde vragen

Aanmelden

Alle mbo-scholen in Nederland gaan samenwerken in centrale aanmelding voor nieuwe studenten. dit zorgt voor een vlot ‘welkom’ zonder onnodige drempels én warm contact vanaf de aanmelding. Het verplichte intakegesprek vervalt, maar studenten die dat willen, krijgen natuurlijk alle gelegenheid voor een gesprek.

Zie hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen van studenten.

 

Meld je dan aan voor een loopbaanadviesgesprek of studiekeuzetraject.

De welkomstbijeenkomst is eigenlijk de start van je schooltijd bij het Friesland College. Je maakt kennis met een aantal docenten van het FC en ontmoet je medestudenten.

Tijdens deze bijeenkomst worden soms een aantal opleidingen gecombineerd, die allemaal onder dezelfde school binnen het Friesland College vallen. Je krijgt (nog) specifiekere informatie over de opleiding(en) en het beroep. Er zijn soms ook studenten aanwezig die de opleiding al volgen.

Als je vragen hebt, kun je deze aan hen stellen of aan de docenten. Dit mag in de groep, maar je kunt ook een individueel gesprek aanvragen als je dat liever wilt. Na aanmelding krijg je meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor een gesprek.

Jammer dat je er niet bij kunt zijn, want het is wel een belangrijke bijeenkomst. Het is namelijk de start van je schooltijd bij het Friesland College en je kunt er al je vragen kwijt.

Als het toch echt niet lukt, neem dan contact op met de contactpersoon die in de uitnodiging staat. De uitnodiging heb je ontvangen via de FC-mail account.

De welkomstbijeenkomst is een belangrijk onderdeel van de start van de introductie en begeleiding op je nieuwe opleiding. Bovendien kan je al je vragen daar kwijt. Daarom is het belangrijk dat je aanwezig bent.

Als dat echt niet lukt, meld je dan af bij de contactpersoon, die staat vermeld in de uitnodiging. Die vind je in je FC mail-account. Dan plannen we een nieuwe datum voor je in.

De startersbijeenkomsten vinden plaats met je nieuwe klas, net voor de zomervakantie. Bij de welkomstbijeenkomst zijn nieuwe studenten van meerdere opleidingen aanwezig.

Heb je je FCmail al gecheckt? Hier hebben we namelijk de uitnodiging naar toe gestuurd. We snappen dat het even wennen is, zo'n nieuw emailadres ;)

Als je 'm ook daar niet kunt vinden, wil je dan een mailtje sturen naar inschrijven@fcroc.nl? Dan kijken onze collega's voor je na wat er mist gaat.

Als je aan de toelatingseisen van de opleiding voldoet, is iedereen die zich aanmeldt welkom binnen het Friesland College. Een intakegesprek is daarom niet nodig.

Mocht je toch nog vragen hebben over de opleiding of persoonlijke dingen willen bespreken voor de start van de opleiding, dan is daar voldoende gelegenheid voor tijdens de welkomstbijeenkomst.

Ah, dat is vervelend. Hiervoor kun je het best contact opnemen met de studentadministratie door een email te sturen naar inschrijven@fcroc.nl

Misschien is er iets niet helemaal goed gegaan met je aanmelding. Zou je een email kunnen sturen naar inschrijven@fcroc.nl met je naam, adres, en geboortedatum?

Ja, dat kan. Mocht je twijfelen of nog vragen hebben, neem dan contact op met onze loopbaanadviseurs.

Als je zeker weet, dat je je wilt afmelden, stuur dan via e-mail (inschrijven@fcroc.nl) je naam, adres en geboortedatum.

Er zijn meerdere momenten in het schooljaar waarop je met een opleiding kan starten. Om te weten wanneer jouw opleiding start, kun je het beste contact opnemen met de administratie. Voor het nummer van de administratie, kun je bellen naar: 088-060 2000.

Ja, dat kan. Maar omdat wij dan denken dat je nog niet zeker bent van je studiekeuze, zal een van onze loopbaanadviseurs contact met je opnemen. Deze kan je helpen met je studiekeuze.

Ja, dat kan. Laat in dat geval zo snel mogelijk weten naar welke ROC je voorkeur uitgaat. Of neem contact op met een van onze loopbaanadviseurs. Die kunnen je helpen met je studiekeuze.

Meld je dan aan voor een loopbaanadviesgesprek of studiekeuzetraject.

Neem contact op met een van onze loopbaanadviseurs.

Voor een numerus fixus opleiding is er een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Als dit voor de opleiding van jouw keuze geldt, dan staat dit onder 'toelating' op de betreffende opleidingspagina op de website.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat een opleiding vol zit. Dit geldt maar voor een paar van onze opleidingen en dat zijn de numerus fixus opleidingen. Als dit voor de opleiding van jouw keuze geldt, dan staat de informatie onder 'toelating' op de opleidingspagina van de website.

Onze loopbaanadviseurs kunnen je met deze vraag helpen. Hoe je ze kunt bereiken vind je op deze pagina op de website.

Doe je aan topsport en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Het kan dan voorkomen dat je niet altijd alle onderdelen van je opleiding kunt volgen. Bijvoorbeeld door je volle trainingsprogramma, of omdat je regelmatig naar het buitenland gaat voor wedstrijden. Het Friesland College heeft topsportcoördinatoren die jou kunnen helpen om de combinatie school en topsport voor jou gemakkelijker te maken.

Lees hier meer over de topsportregeling.