Veelgestelde vragen over Kijk- en Beleefdagen | Friesland College

Mogen ouders ook mee naar de Kijkdag?

De Kijkdag is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen om te helpen bij het maken van hun keuze. Het komt niet vaak voor dat ouders aanwezig zijn, maar als ze willen zijn ze wel welkom bij een Kijkdag. Bij de Beleefdag is het niet mogelijk.

Mag ik een vriend(in) meenemen naar de Kijk- of Beleefdag

Dat kan voor de Kijkdag, mits hij of zij zich ook via de website aanmeldt voor een Kijkdag op dezelfde dag.

De Beleefdagen worden individueel ingepland, dus hier is het soms wel maar niet altijd mogelijk. Ook hier geldt dat hij of zij zich via de website aanmeldt voor dezelfde opleiding als jij. Verstuur de aanmeldingen vlak na elkaar, dan is de kans groter dat je tegelijk wordt ingepland.

Wat is het verschil tussen een Kijk- en een Beleefdag?

Tijdens de Kijkdagen krijg je algemene informatie over het interessegebied (de sector) waar jouw voorkeur naar uit gaat. Bijvoorbeeld welke opleidingen het Friesland College op dat terrein aanbiedt en wat daarin de mogelijkheden zijn, hoe er gewerkt wordt bij dat interessegebied. Een Kijkdag is dus vooral bedoeld om je te oriënteren op de verschillende opleidingen binnen een interessegebied.

Heb je al min of meer gekozen voor een specifieke opleiding, dan kun je ook naar een Beleefdag bij die opleiding. Je loopt dan echt een dag(deel) mee en krijgt zo een beeld van hoe het er aan toe gaat. Je hebt zo ook de kans om te horen wat de studenten met wie je meeloopt van de opleiding vinden. De Beleefdag is dus bedoeld om je keuze voor die opleiding te bevestigen.

De Kijkdagen vinden op vaste momenten plaats. Voor een Beleefdag krijg je, na aanmelding, een uitnodiging van de docent van de opleiding. Daar zijn dus geen vaste momenten voor.

Ik ben al eens geweest op een Kijk- of Beleefdag. Mag ik me nog een keer aanmelden?

Wat ons betreft mag je je aanmelden voor meerdere Kijkdagen bij diverse interessegebieden van het Friesland College. Zo kun je een goede keuze maken. Als je mee wilt draaien tijdens een Beleefdag, dan heb je al min of meer een keuze gemaakt, dus het is niet heel logisch om dit bij heel veel verschillende opleidingen te doen. Als je het moeilijk vindt om te kiezen, kun je beter starten via FC-XL, waar je extra ondersteuning kunt krijgen bij het maken van een keuze.

Als je nog op school zit, overleg dan altijd met je decaan of je toestemming krijgt om aan een of meerdere Kijk- en Beleefdagen deel te nemen.

Kan ik mij voor meerdere Kijk- of Beleefdagen aanmelden?

Wat ons betreft mag je je voor meerdere Kijkdagen aanmelden. Door breed te oriënteren, kun je een goede keuze maken. Kies wel voor verschillende dagen, want je kunt op één dag maar één Kijkdag bezoeken. Als je mee wilt draaien tijdens een Beleefdag, dan heb je al min of meer een keuze gemaakt. Als je na de Beleefdag besluit om toch voor een andere opleiding te kiezen, dan kun je ook bij deze opleiding nog een Beleefdag meemaken als je dat wilt.

Als je nog op school zit, overleg dan altijd met je decaan of je toestemming krijgt om aan een of meerdere Kijk- en Beleefdagen deel te nemen.

Ik heb me aangemeld voor de Kijkdag, maar ik kan of wil niet (meer) komen. Hoe meld ik mij af?

Je kunt je afmelden door een mailtje te sturen naar kijk-beleefdag@fcroc.nl

Ik heb een uitnodiging gekregen voor een Beleefdag, maar ik kan niet op het voorgestelde tijdstip. Kan ik de afspraak verplaatsen?

Je kunt dan het beste reageren op de mail die je hebt gekregen van de docent van de opleiding. Geef door dat je niet kunt op voorgesteld tijdstip en doe eventueel een ander voorstel. De docent van de opleiding neemt dan contact met je op.

Hoe lang duurt de Kijk- of Beleefdag?

De Kijkdag duurt over het algemeen ongeveer twee uren. De Beleefdagen zijn per opleiding verschillend georganiseerd en kunnen dus in tijdsduur verschillen.

Ik heb mij al meer dan twee weken aangemeld voor een Beleefdag, maar heb nog geen uitnodiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Je kunt dan het beste even een mailtje sturen naar kijk-beleefdag@fcroc.nl.

Ik heb mij aangemeld voor een Kijkdag, maar heb geen uitnodiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Meteen na aanmelding voor een Kijkdag, moet je automatisch in je mail een uitnodiging krijgen. Is dat niet het geval, dan adviseren we je meteen een mailtje te sturen naar kijk-beleefdag@fcroc.nl.