Chauffeur wegvervoer | Friesland College
Toelating
Voor toelating tot de opleiding Chauffeur wegvervoer doen we een groepsintake. Om de opleiding te kunnen doen heb je een Gezondheidsverklaring CDE nodig. Deze verklaring kun je verkrijgen via de website van het Centraal Bureau Rijexamens (CBR) of het gemeentehuis. Hier zijn wel enige kosten aan verbonden.

Jij bent een echte 'king of the road'. Een trucker in hart en nieren. Het liefst altijd onderweg. Op naar de volgende lading. Op naar de volgende klant. In binnen- en buitenland. Als chauffeur wegvervoer stuur je de truck naar waar je maar wilt. Altijd oplettend, altijd veilig, altijd op tijd. Je bent een onmisbare schakel tussen bedrijf en klant. Tussen verkoper en afnemer. Als je graag onderweg bent en goed kunt met mensen kunt omgaan, is dit wellicht de juiste opleiding voor jou.

Tijdens de opleiding krijg je te maken met rituitvoering, voertuigtechniek en onderhoud, verkeerskennis en vervoerskennis.

De opleiding wordt alleen aangeboden als Werken en leren traject (bbl). Daarvoor heb je een baan nodig bij een bedrijf in de logistiek. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week ben je aan het werk bij het bedrijf of de instelling waar je een leer/arbeidsovereenkomst hebt.

In de bbl opleiding (werken-leren) die twee jaar duurt, zit ook de gehele rijopleiding: rijbewijs B,C en CE en de code 95 (vakbekwaamheid).

Je moet je goed in Nederlands kunnen uitdrukken en goed kunnen rekenen. Deze vakken zitten in de beroepsvakken verwerkt. Zo leer je op een prettige manier de ‘theorie’, terwijl je met de praktijk bezig bent.