Technicus Human Technology 4 | Friesland College

Van hightech runner blades tot een keukenhulp voor reumapatiënten. De werelden van zorg en techniek zijn volop in beweging. Slimme toepassingen van nieuwe techniek kunnen het leven van mensen die zorg nodig hebben immers veel aangenamer maken. Hier komen twee werelden bij elkaar. Ben jij een pionier die het leuk vindt om hierin nieuwe wegen te zoeken? Dan is Human Technology iets voor jou!.

Human technology
In de zorg, medische wetenschap of in de techniek bedenken we steeds meer toepassingen, apps of apparatuur om de mens te dienen. Soms ligt de start bij een vraag uit de zorg en een andere keer heeft iemand een product bedacht, dat op een slimme manier is te gebruiken in de zorg.  Zo kan een slim apparaat er misschien voor zorgen dat ouderen langer fit kunnen blijven of sporters sneller revalideren. Van hightech runner blades tot een keukenhulp voor reumapatiënten,

Als ‘human technoloog’ ben jij degene die de vraag van de consument of patiënt vertaalt naar ideale oplossingen.

Is dit iets voor jou?
Bij jou staat de mens centraal. Je bent creatief en denkt in mogelijkheden en oplossingen. Je bent geïnteresseerd in techniek en werkt graag met anderen samen. Je bent altijd op zoek naar iets nieuws en hebt vaak een leuk idee: een nieuw product, een creatieve oplossing voor een probleem. Jij bent met je werk de schakel tussen de mens die hulp of zorg nodig heeft en de techniek. Je onderzoekt wat mogelijk is, maakt een ontwerp, test en optimaliseert - soms alleen en vaak in een team - een idee voor specifieke doelgroepen. Als vooropleiding heb je VMBO-TL, mbo-3 of een gelijkwaardig diploma

De opleiding
Tijdens de opleiding besteden we veel aandacht aan techniek, technische vakken en materialen. Maar ook het ontwerpen, onderzoeken en analyseren, de psychologie, ergonomie, ICT, zorg, communicatie, projectmanagement en commerciële vaardigheden zijn onderdelen van je opleiding. Een breed pakket dus!

Je werkt veel samen met anderen in een innovatieve omgeving waar je onderzoekt, ontwikkelt, test en iets uitprobeert in bijvoorbeeld een technisch laboratorium of in een zorginstelling. Uiteraard ben je ook op school waar je workshops volgt en vaardigheden oefent aan de hand van opdrachten uit de praktijk.

Gedurende de opleiding is het mogelijk om je te specialiseren via keuzedelen. Voorbeelden hiervan zijn Voorbereiding HBO, Oriëntatie op ondernemerschap en Leidinggeven.

Diploma en dan?
Na deze opleiding kun je aan de slag bij grote bedrijven in een team van onderzoekers, ontwerpers en techneuten. Je werkt samen concepten uit en maakt prototypes, zorgt voor testen en de productie. Of je gaat juist aan de slag bij dat kleine bedrijf wat specifieke wensen vertaalt naar slimme betaalbare oplossingen voor de dienstverlening en gezondheidszorg. Wat je ook kiest, energie, duurzaamheid, ICT en softwareontwikkeling spelen vaak een belangrijke rol. Niet alleen de vooruitzichten op werk in Noord-Nederland zijn goed, maar ook het carrièreperspectief ziet er goed uit!

En natuurlijk kun je ook doorstromen naar het hbo.

 

Meld je voor de Beleefdag

Wil je meer informatie over de opleiding Human Technology? Kom dan een beleefdag bij het Friesland College in Leeuwarden.

Aanmelden voor de beleefdag