Monteur werktuigkundige installaties 2 | Friesland College

Leidingen van staal, koper en kunststof zijn materialen die je dagelijks gebruikt. Je bewerkt ze, verbindt ze met elkaar en monteert complete installaties. Je plaatst en monteert op een veilige en snelle manier cv-ketels, verwarmingen, gasfornuizen en sanitair.

Als (installatie)monteur ben je vooral met de uitvoering van klussen bezig. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het aanleggen van nieuwe installaties, aanpassen en/of onderhouden van bestaande installaties. Je komt op veel verschillende locaties. Zo kom je bij iemand thuis, ga je voor een installatieklus naar een bedrijf of moet je aan de slag bijeen kantoorgebouw. Je kunt doorstromen naar Eerste monteur.

Opleidingsinfo beroepsopleidende leerweg (bol)
Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je leidingen moet aanleggen voor gas, verwarming, water, ventilatie en afvoer. Ook leer je hoe je huishoudelijke en sanitaire toestellen moet aansluiten. De duur van de opleiding is afhankelijk van je startniveau.

Traject op maat
Heb je al ervaring of ben je werkzaam in de installatietechniek, metaal of elektrotechniek? Dan kunnen we in overleg een op maat gemaakt traject voor jou samenstellen. Je kunt dan het diploma versneld behalen.