Eerste monteur werktuigkundige installaties 3 | Friesland College

Leidingen van staal, koper en kunststof zijn materialen die je dagelijks gebruikt. Je bewerkt ze, verbindt ze met elkaar en monteert complete installaties. Je plaatst en monteert op een veilige en snelle manier cv-ketels, verwarmingen, gasfornuizen en sanitair.

Als eerste monteur heb je naast een uitvoerende ook een vaktechnisch begeleidende rol en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van de monteurs die je begeleidt. Daarnaast specialiseer je je verder in je vak en houd je je bezig met complexer installatiewerk. Als eerste monteur kun je doorstromen naar Leidinggevend monteur.

Opleidingsinfo beroepsopleidende leerweg (bol)
Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je leidingen moet aanleggen voor gas, verwarming, water, ventilatie en afvoer. Ook leer je hoe je huishoudelijke en sanitaire toestellen moet aansluiten. De duur van de opleiding is afhankelijk van je startniveau.

Traject op maat
Heb je al ervaring of ben je werkzaam in de installatie-techniek, metaal of elektrotechniek? Dan kunnen we in overleg een op maat gemaakt traject voor jou samenstellen. Je kunt dan het diploma versneld behalen.