Servicemedewerker gebouwen TOOLZ | Friesland College

De opleiding Servicemedewerker gebouwen volg je bij leer-/werkbedrijf Toolz, gevestigd op het terrein van de Accolade Groep in Heerenveen. Bij Toolz leer je niet door boeken van voor naar achter door te nemen. Het werk is het uitgangspunt en de theorie sluit daar naadloos op aan. Je krijgt alle facetten van het onderhoudsvak onder de knie. In twee jaar kun je het diploma Servicemedewerker gebouwen halen.

De opleiding
Je volgt bij Toolz de opleiding via de beroepsopleidende leerweg (school/stage, bol). Je bent 3 dagen per week op stage. De stage vind plaats binnen Toolz. Toolz organiseert de stage bij diverse bedrijven. Hier houd jij je bezig met reparaties, onderhoud, verbouw en nieuwbouw. Om alle onderdelen van het beroep servicemedewerker gebouwen te behalen, kom je ook terecht bij bouwbedrijven en installatiebedrijven. Ook heeft Toolz een groot aantal projecten waarbij je wordt ingezet. Hier leer je om zelfstandig en klantvriendelijk te werken. De lessen en de begeleiding vinden in het bedrijf plaats. Geen gewone lessen, maar volledig afgestemd op wat jij meemaakt in de praktijk van het leerbedrijf.

Tijdens je opleiding krijg je te maken met beroepsgerichte vakken timmeren, installatietechniek en elektrotechniek. Daarnaast krijg je ook de algemene vakken Nederlands, rekenen en Engels.

Toelating
Je bent toelaatbaar tot de opleiding Servicemedewerker gebouwen met een diploma vanaf vmbo-basis.

Extra kosten
Naast wettelijk verplicht cursus- of schoolgeld betaal je voor deze opleiding € 200 aan extra kosten voor digitaal lesmateriaal en voor het diploma Veiligheid.

Diploma en dan
Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleidingen Timmerkracht, Installatiemonteur of Allround ondernemer klussenbedrijf. Je kunt ook aan het werk als onderhoudsmedewerker bij woningcorporaties zoals Accolade en WoonFriesland, bij campings, recreatieparken zoals Landal Green Parcs of Centerparks, of bij hotels als technisch gebouwenbeheerder.