Technicus Mechatronica Systemen 4 | Friesland College

Als technicus mechatronica systemen kun je werken bij zowel grote als kleine metaalbedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw. Je bent meestal in de werkplaats, maar soms moet je ook op locatie werken. Je bezoekt bijvoorbeeld klanten om daar revisie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De technicus bouwt binnen een team zelfstandig complete machines en (lift)installaties op een frame of raamwerk. Dit zijn complexe machines met veel verschillende componenten. Je bent eindverantwoordelijk voor de meeste delen van de productie. Als technicus ontvang je opdrachten van je leidinggevende. Aan de hand daarvan bereid je jouw werkzaamheden voor.

Technicus mechatronica systemen is als eerste jaar een opleidingsrichting van de opleiding procestechniek (MBO Life Sciences).  

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je diverse soorten complexe machines samen te stellen. Je bent bezig met de assemblage, samenbouw en eindmontage van onderdelen. Ook het testen, installeren en onderhouden van de machines behoort tot jouw taken. Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar.

je krijgt vakken als Montage en onderhoud, Elektrotechniek en Elektronica. Maar ook Hydrauliek, Pneumatiek,  Besturingstechniek en Meet- en regeltechniek.

Naast vakkennis krijg je hier ook Engels, Nederland en rekenen.

Keuzedelen

Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

Aanmelden

Het aanmelden voor deze opleiding gaat via de website van het Nordwin College, MBO Life Sciences..