Monteur mechatronica 2 | Friesland College

De wereld is niets zonder machinebouw! Zonder machines zouden boeren weer met de hand moeten melken, kun je geen kopieën meer maken en moet je altijd met de trap. Werk jij graag met je handen? Vind je het een uitdaging om apparaten weer aan de praat te krijgen? Dan zijn opleidingen in deze richting iets voor jou! Je bouwt van allemaal verschillende onderdelen een machine. Op basis van tekeningen. Jouw technisch oog en jouw handigheid zorgen ervoor dat de machine gaat werken.

Als monteur mechatronica maak je deelproducten en bouw je machines en mechatronische producten. Liften moeten stoppen op de juiste etage en zeker niet halverwege. Jij bent degene die deze machines bouwt, bij de klant installeert én zorgt dat ze goed werken.

De wereld van een mechatronica monteur is heel breed, van operators, die eerstelijns onderhoud plegen tot monteurs die preventief en correctief onderhoud plegen, storingen moeten verhelpen. Kennis van meerdere disciplines zoals  elektro/elektronica, installatietechniek, besturingstechniek, procestechniek en onderhoudstechniek is hierbij noodzakelijk.

Deze nieuwe opleidingen zijn volledig afgestemd op de wensen vanuit de markt.

Je kunt de opleiding allen volgen via het bbl-traject:

Werken en leren: 
De beroepsbegeleidende leerweg (bbl):

Voor het volgen van deze opleiding heb je een baan bij een bedrijf in de mechatronica branche nodig. Om de studiedruk te verdelen is de opleiding als een middag/avond opleiding ingericht en vindt plaats iedere dinsdag van 14.15 uur tot 21.45 uur. De rest van de week ben je aan het werk in het bedrijf waar je je leer-/arbeidovereenkomst hebt. Ervaringen van de dagelijkse praktijk zijn richtinggevend voor de inhoud van het onderwijsprogramma.

Diploma en dan ...
Met je diploma Monteur mechatronica kun je verder leren tot allround machinebouwer, niveau 3.