Technisch leidinggevende | Friesland College

De techniek ontwikkelt zich in razend tempo. Bedrijven die mee gaan in deze versnelling hebben niet alleen goede vakmensen nodig maar ook steeds meer modern opgeleide (meewerkend) leidinggevenden. Leidinggevenden die breed inzetbaar zijn en weten wat bij leidinggeven komt kijken.

Het Friesland College heeft in samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe 1-jarige kopopleiding ontwikkeld voor een leidinggevende functie in een technische omgeving zoals de metaal-, elektro- of installatietechniek, houtverwerkende-, timmer- of meubelindustrie, mobiliteitsbranche of carrosseriebranche.

Deze middenkaderopleiding is vooral geschikt voor werknemers die ambitie hebben om leidinggevende te worden of die al een leidinggevende functie hebben en zich hierin verder willen ontwikkelen en verdiepen.

Daarnaast is deze nieuwe opleiding geschikt voor studenten met een afgeronde technische opleiding op niveau 3 die ook enige werkervaring hebben in een technische branche en zich verder willen ontwikkelen of eventueel willen doorstromen naar het hbo.

Meer informatie over deze opleiding.

‘Werknemers zitten niet meer 40 jaar op dezelfde plek. Als je ambities hebt dan bieden bedrijven mogelijkheden om door te ontwikkelen.’