Technicus engineering 4 | Friesland College

Ga jij het maken?
Hightech apparatuur, duurzame energie, future technology. Dat is engineering. Het werk van en voor de toekomst. Voor slimme mensen die van uitdaging houden. En van een goede, flitsende baan! Want als je slim bent, werk je aan je eigen toekomst.

Met de opleiding Technicus engineering kun je een leidinggevende functie binnen een bedrijf vervullen. Dat betekent dat je in een team werkt, maar ook leiding geeft over een project. Je werkt op verschillende locaties en aan diverse werktuigbouwkundige producten. 

De opleiding

In deze opleiding word je breed opgeleid! Zo werk je in de basisfase van de opleiding met verschillende technieken. Je krijgt te maken met alle vakgebieden van engineering:

  • elektrotechnische installaties
  • werktuigkundige installaties
  • mechatronica
  • werktuigbouw

Breed uitstromen of specialiseren

Na het tweede jaar kun je je specialiseren in een van de vier vakgebieden. Hier bereid je je voor op functies als constructeur, werkvoorbereider, leidinggevend monteur, mechatronicus of technicus.

Je kunt ook kiezen voor de brede opleiding Technicus engineering en carrière maken als ontwerper, technisch medewerker, projectleider of leidinggevende in deze uitdagende wereld!

Diploma en dan

Met deze opleiding kun je aan de slag in het middenkader als technicus engineering bij bedrijven van verschillende omvang. Denk aan industriële en dienstverlenende bedrijven en service- en onderhoudsbedrijven. Jij maakt verschillende installaties en systemen voor diverse machines.

Ook kun je doorstuderen op het hbo.