Commercieel technicus engineering 4 | Friesland College

Als commercieel technicus engineering help jij klanten bij het aanschaffen en gebruiken van technische producten Jouw product is grotendeels jouw eigen creatie in samenwerking met je klant. Je staat daardoor dicht bij je product. Jouw enthousiasme en vakkennis leiden tot een opdracht. Je begeleidt de productiefase. Eventueel help je een handje mee, want dat kun je ook.

Je geeft advies aan zowel bestaande als nieuwe klanten op het gebied van techniek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het behouden van de klanten en de klantencontacten. Jij zorgt ervoor dat het werkproces goed loopt en daarvoor dien je de medewerkers te begeleiden. Je maakt en leest technische tekeningen en stelt de begroting op. Deze begroting dien je ook te bewaken. Tevens ben je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van technische projecten die een commerciële grondslag hebben. Na het project evalueer je alles om het zo een volgende keer nog efficienter te laten verlopen.

De opleiding
In het basisfase van de opleiding werk je met verschillende technieken. Je krijgt een brede opleiding in de vakgebieden van engineering zoals elektrotechnische en werktuigkundige installaties, mechatronica en werktuigbouw. Na de basisfase begin je daadwerkelijk aan het uitsroomprofiel Commercieel technicus.

Diploma en dan ...
Na je opleiding kun je aan het werk op de commerciële afdeling van een technisch bedrijf. Je draagt bij aan de uitvoering van het commerciële beleid en het onderhouden van contacten met klanten.Je werkt in bedrijven in de metaalindustrie, machinebouw, automatisering of transportmiddelenindustrie.

Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar het hbo.