Engineering | Friesland College
Ga jij het maken?
Hightech apparatuur, duurzame energie, future technology. Dat is engineering. Het werk van en voor de toekomst. Voor slimme mensen die van uitdaging houden. En van een goede, flitsende baan! Want als je slim bent, werk je aan je eigen toekomst.
 
Eerste twee jaar breed opgeleid
In de eerste twee jaar van de opleiding werk je met allerlei technieken uit de verschillende vakgebieden installatietechniek, mechatronica, elektronica of werktuigbouwkunde.
 
Na het tweede jaar kun je specialiseren in een van die vakgebieden of allround verder gaan in de uitstroomprofielen:
 
 

Actueel

  • Testmachine voor 'wappergedrag' van vlag

    Testmachine voor 'wappergedrag' van vlag

    ??Een goede vlag maken is geen makkie. Wat is de beste stof? Hoe houdt de coating zich? Om het wappergedrag en de kwaliteit van een vlag te meten, kan de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) straks beschikken over een handige windtunnel. Vier studenten van Engineering maakten een prototype, dat prima werkt. Lees meer »

  • It giet wer oan foar Ús Boat

    It giet wer oan foar Ús Boat

    'It giet wer oan' voor het team van Ús Boat van School voor Techniek & Technologie. De zes studenten en twee begeleiders werken hard om hun solarboot weer vaarklaar te krijgen. In eerste instantie voor de Nederlandse kampioenschappen 11 en 12 mei in Akkrum. En daarna voor het Solar Sport One World Championship, dat een maand later onder meer Leeuwarden en Groningen aandoet. Lees meer »