Beneluxfinale FIRST LEGO League Friesland College | Friesland College

Friesland College is op 3 februari gastheer van de beneluxfinale van de FIRST LEGO League in Leeuwarden. Deze finale wordt organiseerd de Stichting Techniekpromotie. Verschillende teams uit Nederland, Belgie en Luxemburg gaan de strijd met elkaar aan. De teams bestaan uit jongeren van 9 tot 16 jaar. De winnaar gaat door naar de wereldfinale in de Verenigde Staten.

Robots

De deelnemende teams hebben een robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. waarbij zij gebruik maakten van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Tijdens de finales moeten de robots opdrachten uitvoeren binnen een uitgezet parkoers. Degene die daarbij de meeste punten krijgt heeft gewonnen.

Thema HYDRO DYNAMICS (water)

Met als thema HYDRO DYNAMICS (of water) is de provincie Friesland natuurlijk een prachtige plek om deze finale te houden. Met dit thema is de provincie Friesland natuurlijk een prachtige plek om deze finale te houden. 

De deelnemende teams hebben een eigen onderzoek uitgevoerd met als thema ‘water’ en de rol die techniek en technologie daarin kan spelen. De presentaties van dit onderzoek tellen mee in de uiteindelijk score.

Science fair

Veel bedrijven voelen zich verbonden met dit thema en kunnen dit laten zien op een Science fair, Enige voorwaarde is dan wel dat er een leuke doe-activiteit plaatsvindt eventueel in samenwerking met andere bedrijven. 

Wilt u als bedrijf of instelling een bijdrage leveren voor wetenschap & technologie in het onderwijs? Doe dan mee als sponsor van de FIRST LEGO League Beneluxfinale op 3 februari 2018 bij het Friesland College. Meer informatie