Beneluxfinale FIRST LEGO League Friesland College | Friesland College

KOM LANGS EN BELEEF HET MEE! 
Bezoek ook de Science fair en 
bouw zelf met lego.


Friesland College is op 3 februari gastheer van de beneluxfinale van de FIRST LEGO League. De wedstijden en de Science fair zijn te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur op de locatie van het Frieland College aan de Julinalaan 97 in Leeuwarden.

Deze finale wordt organiseerd de Stichting Techniekpromotie. Verschillende teams uit Nederland, Belgie en Luxemburg gaan de strijd met elkaar aan. De teams bestaan uit jongeren van 9 tot 16 jaar. De winnaar gaat door naar de wereldfinale in de Verenigde Staten.

Robots
De deelnemende teams hebben een robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. waarbij zij gebruik maakten van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Tijdens de finales moeten de robots opdrachten uitvoeren binnen een uitgezet parkoers. Degene die daarbij de meeste punten krijgt heeft gewonnen.

Thema HYDRO DYNAMICS (water)
De deelnemende teams hebben een eigen onderzoek uitgevoerd met als thema ‘water’ en de rol die techniek en technologie daarin kan spelen. De presentaties van dit onderzoek tellen mee in de uiteindelijk score.

Drie teams uit Friesland
Vanuit Friesland hebben drie teams zich geplaatst voor de Beneluxfinale: het team NEXAR van het Sneker Bogerman, team H2Ons van Comenius in Leeuwarden en team Watergeuzen van het Linde College uit Wolvega. Natuurlijk zullen zij uw aanmoediging en support met open armen ontvangen!

DOE-ACTIVITEITEN voor kinderen op Science fair en zelf bouwen met Lego in de maakhal

De bedrijven die zich presenteren bieden verschillende doe-activiteiten aan die met water en techniek te maken hebben. Omdat er daarnaast ook een grote berg Lego aanwezig is waar kinderen zelf mee mogen bouwen, is het zeker de moeite waard om ook kinderen mee te nemen.

Informatie over programma 3 februari

Routebeschrijving