Talencentrum | Friesland College

Talencentrum: extra ondersteuning
Vanuit het talencentrum  is het mogelijk om extra ondersteuning te krijgen als je moeite hebt om vreemde talen te leren of door leerproblemen een andere aanpak en begeleiding nodig hebt. De meeste vragen om extra ondersteuning kunnen de docenten zelf bieden, omdat ze in grote groepen met meerdere docenten werken. Het is wel belangrijk dat je zelf aangeeft waar je moeite mee hebt. Daarnaast zijn er de volgende mogelijkheden, als er meer aan de hand is dan in de groep kan worden aangeboden, met name voor Engels en Duits.

Extra groepen
Deze groepen zijn bedoeld voor studenten die hun eerste examen niet (volledig) gehaald hebben en op de onvoldoende onderdelen nog extra oefening nodig hebben.Deze groepen zijn op verschillende dagdelen van 16.30 tot 18.00 uur.

Examentraining
Deze training is bedoeld voor studenten die nog examen moeten doen en nog niet voldoende zelfvertrouwen hebben, last hebben van examenvrees. Je kunt je hier zelf voor opgeven.

Remedial Teaching
Deze vorm is bedoeld voor studenten met benoemde leer/gedragsproblematiek ( denk aan dyslexie, concentratieproblemen, ADHD, etc.) Je krijgt dan extra hulp om in de groep beter tot je recht te komen , of in een klein groepje of individueel ondersteuning om beter te kunnen leren. Je taaldocent kan je hier voor aanmelden, na overleg met jou natuurlijk. Extra ondersteuning bij Frans of Spaans gaat in overleg met je eigen taaldocent. Deze groepen zijn vaak kleiner waardoor er extra hulp mogelijk is in de groep zelf.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor extra ondersteuning via de balie van het talencentrum.