Laptopadvies

Voor veel opleidingen binnen het Friesland College is het raadzaam dat je over een eigen laptop beschikt of wordt dit dringend geadviseerd. De reden hiervoor is dat je tegenwoordig in vrijwel elk beroep een laptop nodig hebt. Het Friesland College heeft het onderwijs hierop aangepast en werkt in veel gevallen met online lesmateriaal in plaats van boeken.

Op FCLive kun je bekijken of je een laptopadvies hebt gekregen. Dit staat op je leermiddelenlijst die te vinden is onder de tegel Leermiddelenshop. 

Op je leermiddelenlijst staat dan laptopadvies 1 of 2 of 3 (zie onderstaande downloads). De specificaties zijn te lezen in de link naar het advies. Aan dit advies kunnen geen rechten worden ontleend. Staat er bij jou geen laptopadvies, dan heb je geen eigen laptop nodig!

Je mag zelf bepalen waar je je laptop aanschaft en ook of je een tweedehandse overneemt. 

Er komen voortdurend nieuwe modellen en versies uit dus informatie veroudert snel. Ben je er niet helemaal zeker van, dan raden we je aan om, zeker voor de meer specialistische laptops,  advies in te winnen bij de (vak-)docenten of bij een deskundige verkoper. Over het algemeen is het advies:

  • Kies een laptop waar je de gehele duur van je opleiding mee kunt werken
  • Kies voor een laptop met een stevige, stootvaste behuizing
  • Zorg voor een goede beschermende tas of rugzak
  • Informeer goed naar de garantievoorwaarden en service bij schade
  • Zorg ervoor dat de laptop is meeverzekerd, bijvoorbeeld in de inboedelverzekering of sluit een aparte verzekering af