Topsporters bij het CIOS | Friesland College

Topsporters die een opleiding volgen of hebbben gevolgd bij het CIOS hebben een op hun sport aangepast traject dat een combinatie tussen topsport en het volgen van een mbo-opleiding mogelijk maakt. Onderstaand een greep uit de prestaties:

Judo

Bas Koffijberg (oud-student) werd in oktober 2015 Nederlands Kampioen judo in de -60 categorie. Eerder won hij als senior de Europacup dat in maart 2014 plaatsvond in Neumunster (Duitsland). Hij won daarbij eveneens de stijlprijs.

Timo Kern (oud-student) heeft in oktober 2013 een bronzen medaille behaald tijdens het Lotto NK-judo voor senioren. Hij deed dit in de gewichtsklasse tot 66 kg.

Stijn Jager werd vierde tijdens de Nederlandse Judokampioenschappen Mixteam voor senioren, dat in december 2013 plaats vond en eindigde als negende tijdens de Districtskampioenschappen in januari jl.

Danny Drent (-66kg) volgt bij het CIOS de Masterclass. Tijdens de districtskampioenschappen Judo U21 in 2014 eindigde hij op de negende plaats.

Michelle Benjamins liet tijdens de kampioenschappen in Duitsland halverwege maart met haar 5e plaats zien dat ze, na een mindere periode, weer op weg is naar de Europese top. In 2013 werd ze 2e op het NK -18jaar en mocht ze deelnemen aan het EK junioren en werd 3e op de Europacup wedstrijd in Berlijn.

Brandon Tegelaar (oud-student) behaalde een zilveren medaille op het NK judo -21 jaar in de klasse.

-----

Schaatsen

Antoinette de Jong (oud-student) had na het behalen van de 2e plaats op de 3000m tijdens het KNSB kwalificatie toernooi (KKT) op Thialf een plek afgedwongen op de Olympische Winterspelen. Daar behaalde zij de zevende plaats op de 3000m.
Tijdens de wereldkampioenschappen schaatsen (langebaan) voor junioren in het Noorse Bjugn op jongstleden 7 tot en met 9 maart behaalde Antoinette de Jong bij de dames niet alleen de felbegeerde allround titel, maar ook goud op de 3000m, 1000m en de ploegenachtervolging. De 500m en 1500m leidden tot twee keer een zilveren medaille. Antoinettes reactie op haar eigen site: "Wereldkampioen junioren!!! Een mooie kroon op mijn juniorentijd!"
Lees hier de column 'Topsport en school' van Antoinette de Jong

Leon Bloemhof (oud-student) heeft met het Nederlandse jongensteam in Sofia zilver gegrepen op de aflossing. Het viertal deed dat bij de Junior Europa Cup Final in een nationaal juniorenrecord, achter Rusland.

Wesly Dijs was vanwege een enkelblessure uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. De schaatser van KNSB Jong Oranje is in november 2013 geopereerd aan zijn enkel. Na maandenlange klachten bleek dat hij een pees in zijn rechter enkel volledig had doorgesneden.

-----

Voetbal

Drie vragen aan: Nienke Olthof

Bron: Nieuwsbrief maart 2014, Vrouwen SC Heerenveen

Hoe lang voetbal je al en waarom heb je voor deze sport gekozen?
Toen ik 4 was gaf ik thuis al aan dat ik graag wilde voetballen.
Ik voetbalde altijd al op straat en op school, vooral met de jongens uit mijn klas. Toen ik 5 was heeft mijn moeder gevraagd of ik mee mocht trainen, omdat ik hier veelvuldig om vroeg. Sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt.
Wat betekent voetballen bij sc Heerenveen Vrouwen voor je?
Een mooie kans om mij te ontwikkelen en speelminuten te maken in de BeNeLeague.
Ik ben samen met mijn keeperstrainer Roland vd Kraan hard aan het werk om aan mijn doelstellingen en verbeterpunten te werken die ik dit jaar gesteld heb.
Verder hebben we een jong en talentvol team en kunnen we als team nog heel veel groei doormaken.
Wat is je droom voor de toekomst (als het om sport gaat)?
In het Nederlands elftal spelen en in een buitenlandse competitie spelen.

----

Gehandicaptensport

Daphne van den Broek is momenteel hard aan het trainen ter voorbereiding op de Paralympics 2016. Ze maakt deel uit van het rolstoelbasketbalteam.

---

IJshockey

Hilde Huisman is ijshockeyster in het Nederlandse junioren team. Zij neemt deel aan het WK junioren.

---

Handboogschieten

Thomas Vos probeert zich te plaatsen voor het EK junioren.

---

Waterpolo

Rozemarijn Jonink heeft met haar club HZPC Heerenveen de 2e plaats behaald in de competitie (1e divisie landelijk) van 2013-2014.

---

Turnen

Michel Bletterman (oud-student) is als reserve aangewezen voor het EK-Team dat Nederland zal gaan vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen. Dat heeft de bondscoach bekend gemaakt. Deze vinden van 18 tm 25 mei plaats in Sofia.