Zin in jouw Expeditie Sea Lab 2023? - Kom mee aan boord!

Afgelopen schooljaar hebben zo'n 30 studenten en begeleiders van het Friesland College een unieke ervaring gehad op klipper Grote Beer; een zevendaagse op de Waddenzee. De Global Goals en persoonlijk leiderschap, daar draait het om bij Sea Lab. Iedereen is welkom: studenten van alle leeftijden, en van alle opleidingen en alle niveaus! Van 16-21 april gaat editie #4 van start, met een primeur: naast Aeres doet ook de Friese Poort mee met studenten en begeleiding!

Wat is Sea Lab nu precies? 

Samen met studenten van Aeres, Friese Poort en het Friesland College heb je plezier aan boord van een schip, leer je zeilen én doe je natuuronderzoek. Daarnaast ga je in teamverband koken, en je leert (bewuste) keuzes te maken; alles wat je aan boord meemaakt, daar heb je thuis en in het klaslokaal ook iets aan! Dit keer gaan wij voor het eerst samen met studenten en begeleiders van de Friese Poort de Waddenzee op en de Waddeneilanden Texel en Terschelling bezoeken.

Eilandhoppen
De deelnemers van Sea Lab 2023 gaan aan boord van klipper De Grote Beer: vijf dagen van huis, de Waddenzee op en daarnaast ga je ook eilandhoppen. Iedereen steekt de handen uit de mouwen op een van de eilanden om de eilandbewoners te helpen; zo draagt SeaLab extra bij aan de mienskip! Na deze vijfdaagse ontvang je natuurlijk een certificaat Sea Lab 2023!

Ben jij een van de gelukkigen?
Lijkt het jou nu ook leuk om alleen of samen met een medestudent in de natuur te zijn, en durf je het aan om eens iets anders te doen? Meld je/je student dan alvast aan voor een informatief gesprek; tijdens dit gesprek kan je ook vragen stellen aan de deelnemers van Sea Lab van afgelopen jaar; hoe leuk?!

Wij ontmoeten je graag!

Sea lab team 2023

  • Petra ten Have-Franken (Aeres, mbo Life Sciences)
  • Julia Kappert (zorgbegeleider)
  • Ruud Prins (coördinatie)
  • Carlo Kater (ToekomstMakers, excellentieprogramma Friesland College)
  • Gabriëlle Copini (projectleider vanuit ToekomstMakers, excellentieprogramma Friesland College)

 

Alles over Sea Lab