Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek

Sea Lab

26 jongeren van het Friesland College vertrekken zondag 27 juni 2021 van de haven van Harlingen voor een zevendaagse zeiltrip, genaamd Sea Lab. De studenten zetten hun kwaliteiten en talenten in tijdens het doen van onderzoek, en ook tijdens het samenwerken in de sailtraining. Persoonlijk leiderschap, verantwoordelijkheid nemen, geloven in jezelf - dat is de impact van Sea Lab!

Alle studenten krijgen de nodige zeiltips van de internationale crew van Bark Europa, een wereldschip gebouwd in 1911 met maar liefst drie masten en 24 zeilen! Waar kapitein Klaas Gaastra de studenten naar toe leidt, dat is nog een verrassing! Ze zien wel hoe de wind waait. Ook gaan er een aantal hbo-studenten mee die een bijdrage zullen leveren qua organisatie en begeleiding. Op zaterdag 3 juli 2021 keren de avonturiers terug en delen ze graag hun leerervaringen.

Crew
De Bark Europa werkt met een drie-wacht systeem met 4 uur op wacht en 8 uur van wacht en een splitsing in de wacht, de zogenaamde ‘platvoet’. Door het volgen van dit systeem vindt de wacht telkens op een ander moment van de dag plaats. Op die manier is de ene dag een prachtige zonsopgang zien terwijl de volgende wacht de zonsondergang gezien kan worden. Deze wachten zijn ingedeeld in de kleuren van de Nederlandse vlag. Rood, Wit en Blauw. Hierom zijn de studenten ook ingedeeld in de drie wachten. Wil jij meer weten over de deelnemers?

Bekijk hier de rode wacht
Bekijk hier de witte wacht
Bekijk hier de blauwe wacht

Sponsoren
Helpt u onze onderwijsdroom uit te laten komen?
Sea Lab staat voor duurzaamheid, kracht en persoonlijk leiderschap. Tijdens Sea Lab 2021 gaan 26 mbo- en hbo-studenten samen op ontdekkingsreis. Wat ze gaan doen? Ze leren zeilen op een wereldschip en doen onder begeleiding van wetenschappers van het KNMI onderzoek (zeewater kwaliteit, plastic soep). Ook volgen ze workshops voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze zitten dus niet in een standaard leslokaal, maar komen juist uit hun comfortzone en gaan samen een leeravontuur aan. Dat is Sea Lab.

Om deelname voor elke (ingelote) student mogelijk te maken en om er voor te zorgen dat geld geen barrière voor deelname is, zoeken wij sponsors voor deze reis.

U kunt een (kleine) bijdrage doneren: alle hulp is welkom!

Doneren