Zorg, Service & Welzijn

Zorg, Service & Welzijn

De wereld van zorg, service en welzijn staat nooit stil… en jij beweegt mee!

Misschien heb je het al gemerkt of gezien in je omgeving: de wereld van zorg, service en welzijn is flink aan het veranderen. Mensen blijven langer thuis wonen en houden meer zelf de regie over wat ze nodig hebben en er ontstaan nieuwe vormen van zorg, bijvoorbeeld kleinschalig wonen voor ouderen.

De beleving van de klant of patiënt komt meer centraal te staan, wat niet alleen gevolgen heeft voor de zorg, maar ook voor facilitaire diensten, schoonmaak en catering. Medewerkers moeten breder kunnen kijken: voor wie ben je aan het werk, wat voor een persoon is dat en hoe kan ik deze persoon helpen om zelf de regie te nemen, om zo lang mogelijk gelukkig en gezond te leven. Al deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de arbeidsmarkt en dus ook voor onze mbo-opleidingen.

Omdat we ons brede mbo-opleidingsaanbod samen met het werkveld vormgeven en organiseren kunnen we deze ontwikkelingen op de voet volgen en ons onderwijs daarop aanpassen. Zodat jij opgeleid wordt tot de nieuwe medewerker van de 21e eeuw waar het werkveld met smart op zit te wachten!