Friesland College Friesland College Friesland College

School voor Zorg, Service & Welzijn

School voor Zorg, Service & Welzijn

Jouw opleiding altijd up-to-date!

De wereld van zorg, service en welzijn is steeds aan verandering onderhevig. Daarom is het fijn dat jouw opleiding ook altijd up-to-date is. Je leert immers ín zorginstellingen. Zo volg je de ontwikkelingen op de voetJe opleiding is vormgegeven samen met vakmensen uit de zorgsector. Je weet dan ook zeker dat wát je leert echt aansluit bij wat er gevraagd wordtMet een diploma in de hand ben jij de nieuwe zorgheld waar het werkveld met smart op zit te wachten!  

Lees hier meer over de voordelen van leren bij het Friesland College en over de opleidingslocaties van de zorgopleidingen.

Opleidingen voor volwassenen
Door het grootste deel van de opleidingen aan te bieden in de praktijkroute is het ook voor volwassenen aantrekkelijk. Je bent immers flexibeler in het plannen van je eigen route, dus kunt in je planning meer rekening houden met je activiteiten in het gezin of met je werk. Bovendien bespreken we met je of je in aanmerking komt voor een versneld traject. Dit kan als je al werkervaring of een gerichte opleiding hebt.

We zijn pas tevreden als we van onze studenten horen dat ze hier worden uitgedaagd en veel leren, én als het werkveld zegt dat we goede vakmensen afleveren. Want daar draait het om!

 

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Assistent dienstverlening

Leerweg: bbl, bol Niveau 1 Duur: 1 jaar

Jij wilt graag een steun en toeverlaat zijn in het leven van zieken, ouderen of gehandicapten. Dat doe je door te helpen met allerlei dagelijkse zaken. En soms gaat het gewoon om een gezellig praatje. Ook kun je licht verzorgend werk doen, onder deskundige begeleiding van verpleegkundigen of andere hulpverleners. Als assistent dienstverlening en zorg moet je van alle markten thuis zijn!

Helpende Zorg en Welzijn

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 1-2 jaar

Maatschappelijke zorg, Pers. begeleider gehandicaptenzorg

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Zorg bieden aan kwetsbare mensen. Dat doe je als je werkt in de maatschappelijke zorg. Je cliënten hebben een complexe of meervoudige beperking. Verstandelijk, lichamelijk, zintuiglijk of een combinatie daarvan. Ook komt het voor dat ze gedragsproblemen hebben. Jij zorgt ervoor dat door jouw aandacht het leven voor hen de moeite waard is. Kortom: een beroep waar je veel voldoening uit haalt.

Maatschappelijke zorg, Pers. begeleider specifieke doelgroepen

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Aandacht geven aan kwetsbare mensen. Mensen helpen regie te krijgen over hun eigen leven. Dat doe je als je werkt in de maatschappelijke zorg. Door jouw begeleiding wordt het leven van je cliënten weer de moeite waard. Kortom, een beroep waar je veel voldoening uit haalt.

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Jij bent een onmisbare dienstverlener waar altijd plaats voor is bij veel bedrijven en instellingen. Omdat je breed bent opgeleid kunnen zij jou ook breed inzetten. Of het nou gaat om klaarzetten van ruimtes, uitvoeren van de administratie... Of om veiligheid, onderhoud, voeding of catering. Jij bent van alle markten thuis.

Sociaal werker

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Als sociaal maatschappelijk dienstverlener help jij mensen die zijn vastgelopen in de maatschappij. Mensen met psychosociale, psychische, lichamelijke of materiële problemen. Je begeleidt, bemiddelt en geeft informatie, advies en voorlichting. Je behandelt de meest uiteenlopende vragen en raadpleegt hiervoor diverse instanties.

Verpleegkundige (mbo-v)

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

Veel aandacht voor de patiënt, snel en praktisch kunnen handelen, de goede beslissingen nemen. Dat hoort bij de boeiende en verantwoordelijke baan van een verpleegkundige. Een baan met veel afwisseling. Verpleegkundige handelingen verrichten, patiënten verzorgen en overleggen met collega's, familie en artsen.

Verzorgende IG

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Ben jij op zoek naar afwisselend werk, waarin je veel voor mensen kunt betekenen? Denk dan eens aan Maatschappelijk verzorgende IG. Je werkt voor mensen van alle leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking. Ook (chronisch) zieken, verslaafden en dak- of thuislozen kunnen tot je cliënten behoren. Jij geeft ze de juiste aandacht en zorg en helpt ze om zoveel mogelijk regie over hun eigen leven te houden. Welke wensen, normen, waarden en achtergrond ze ook hebben, één ding is zeker: je krijgt van hen veel waardering voor jouw inzet!

Opleidingslocaties

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97, Leeuwarden

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Kalmoes, Julianalaan 97, Leeuwarden

Heerenveen

Abe Lenstra boulevard 29
Sportstad, Abe Lenstra boulevard 29, Heerenveen