Life sciences & Procestechniek

Life sciences & Procestechniek

Van nature heb je een gezonde nieuwsgierigheid en wil je alles uitzoeken. Je bent volop geïnteresseerd in hoe processen werken én in levende materie. Je hebt de ambitie om hier je beroep van te maken en bent op zoek naar een passend traject. De opleidingen op het gebied van laboratorium- en procestechniek zijn dan voor jou een prima keuze!

Life sciences

Bloedonderzoek om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. De kwaliteit van cacao in hagelslag vaststellen. Meewerken aan de ontwikkeling van supersterke kunststofvezels. De exacte vervuiler van de bodem bepalen... Het is een greep uit de onderzoeken die je doet als analist in een laboratorium. Je werkt in laboratoria van bijvoorbeeld de kunststoffen- of voedingsmiddelenindustrie, de waterzuivering of in milieulaboratoria. Of je gaat onderzoek doen in de chemische- of farmaceutische industrie of de petrochemie. Ook als je belangstelling hebt voor onderzoek in de zuivelsector, de gezondheidsdienst of ziekenhuizen ben je bij Life sciences op de juiste plek!

Procestechniek

Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. Dit gebeurt in verschillende stappen: grondstoffen aanvoeren, bewerken en mengen. Deze stappen vormen samen een proces, vandaar de naam procestechniek. Tijdens het proces bewaken medewerkers de stappen in het proces en zorgen ze samen voor een goed eindproduct. Bijvoorbeeld benzine die je motor in goede conditie houdt, milieuvriendelijke verf die lang meegaat, onderdelen van plasticafval, nieuwe medicijnen en nog veel meer. Kortom, de wereld van Engineering & Procestechniek heeft je veel uitdagends te bieden!