Friesland College Friesland College Friesland College

Toerisme, Wellness & Recreatie

Toerisme, Wellness & Recreatie

Als bij anderen even de druk van de ketel mag, gaat bij jou de motor juist draaien. Want in de sector Toerisme, Wellness & Recreatie zorg jij ervoor dat de vakantie van anderen een succes wordt.

Door een goed reisadvies, de begeleiding op de luchthaven, de vriendelijke ontvangst. Of door een ontspannen schoonheidsbehandeling in het wellnesscentrum. Wat je ook doet, voor anderen maak jij het de moeite waard!

Deze mbo-opleidingen scoren hoog bij onze studenten, zij geven het cijfer 8 en daar zijn we natuurlijk trots op! Bij het Friesland College heb je niet alleen een leuke studietijd, maar bereiden we je voor op een uitdagende baan in binnen- of buitenland!

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Allround schoonheidsspecialist

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Het is acht uur in de morgen. Over een half uurtje komt jouw eerste cliënt van vandaag. Ze komt voor een huidverbeterende gezichtsmassage. Je hebt er zin in en zet alles klaar in de sfeervolle behandelkamer. Je bent dol op je werk. En jouw cliënten zijn dol op jou. Omdat ze bij jou even heerlijk tot rust komen. Maar ook omdat je alles weet van uiterlijke verzorging. Van eenvoudige schoonheidsbehandelingen tot meer complexe gezichts- en lichaamsbehandelingen. Zoals aromatherapie, nagelstyling, visagie, een acnebehandeling of elektrisch ontharen. Je analyseert, behandelt en adviseert. Je bent een vakvrouw met liefde voor innerlijk en uiterlijke schoonheid!

Leidinggevende entertainment & events (Cosmo academy)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Na deze opleiding stap je vol zelfvertrouwen in de wereld van entertainment en events waarin je werkt als leidinggevende op een vakantie- of attractiepark, een hotel(resort), festival, een evenement en bijvoorbeeld een outdoorcentrum. Tijdens je mbo opleiding bieden we intensieve begeleiding, gave bijbanen en twee leerzame stages in binnen- en buitenland.

Leidinggevende travel & hospitality

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Wist je dat steeds meer Nederlandse toeristen kiezen voor een vakantiebestemming op plekken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt? Bijvoorbeeld Calabrië (Italië) en Costa de Huelva (Spanje). En wist je dat de komende jaren een flinke groei wordt verwacht van toeristen uit Rusland en Brazilië die naar ons land komen? Als je leiding wilt geven in de travel- en hospitalitybranche, kan het straks jouw taak zijn om dergelijke toeristische trends te vertalen naar commerciële kansen. Dat is super uitdagend natuurlijk. Maar je bent niet alleen trendwatcher. Samen met je collega’s werk je er keihard aan dat het in jullie reisbureau, hotel of vakantiepark allemaal op rolletjes loopt.  Je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk: je coördineert en geeft leiding aan medewerkers in de toeristische branche. Jouw werk in de toeristische sector kan ook een kantoorbaan zijn in een reisbureau of bij een callcenter van een grote touroperator. Ben jij ondernemend, flexibel, commercieel en heb je een servicegerichte houding? Dan ben jij de toekomstige leidinggevende die wij zoeken!

Luchtvaartdienstverlener / steward(ess)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 2 jaar

Jouw gasten zitten heerlijk ontspannen in een Boeing 737. Jij bent hun stewardess of steward en ziet er prachtig uit in je uniform. Je zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt. Je verleent service, je bent flexibel, stelt mensen gerust en geeft antwoord op hun vragen. Door jouw vriendelijke en zelfverzekerde uitstraling voelt iedereen zich op z’n gemak. En dat op 10 kilometer hoogte. Knap werk! Maar ook als je liever met beide benen op de grond blijft, kun je als grondsteward(ess) aan de slag. Bijvoorbeeld bij het in- en uitchecken van de passagiers en bij het begeleiden van en naar het vliegtuig. Je geeft informatie en bent, ook als het hectisch is, een vriendelijk en betrouwbaar aanspreekpunt voor de reizigers.

Schoonheidsspecialist

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

... Frisse handdoeken en een aangename temperatuur. Jij bent klaar voor de volgende klant: een ontspannende gezichtsbehandeling en een manicure. Elke klant is anders en heeft zijn of haar eigen wensen. Dat maakt jouw vak nou juist zo boeiend en afwisselend! Je geeft advies over huid- en nagelverzorging en tips over reinigingsproducten, crèmes en oliën. Maar ook over gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl. Jouw klanten genieten van de sfeer en rust in jouw mooie beautysalon. Ze zijn je dankbaar voor de persoonlijke zorg en aandacht die je geeft. Voor hen zijn dit heerlijke ontspanmomenten!

Zelfstandig medewerker entertainment & events (Cosmo academy)

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Als leisure & hospitality host maak jij het je gasten graag naar hun zin. Je werkt bijvoorbeeld op een vakantie- of attractiepark, een camping, hotel(resort), een festival of evenement, mogelijk in het buitenland. Daar ontvang jij de gasten en maak je ze wegwijs. Je bent het visitekaartje voor het bedrijf. En na je opleiding aan banen geen gebrek. Cosmo heeft in ieder geval ieder jaar 500 (bij)banen en stageplaatsen voor jou.

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Gasten ontvangen en inchecken in een hotel. Toeristische tips geven in een VVV- of ANWB-kantoor... Of je nu een gast ontvangt in een hotel of in een vakantiepark, of een prachtige maat op reis maakt voor een klant, jij bent degene die elke gast een speciale belevenis biedt van uitstekende kwaliteit. Daarbij is het inspelen op de wensen van een gast voor jou vanzelfsprekend. Het werken in de wereld van reizen & gastvrijheid vraagt wel het een ander van je. Je werkt wanneer anderen vrij en op vakantie zijn en het werk stopt vaak niet als het vijf uur is geweest. Werken in de toeristische sector kan ook een kantoorbaan zijn bij een reisbureau of een callcenter van een grote touroperator.

Opleidingslocaties

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97, Leeuwarden

Heerenveen

Abe Lenstra boulevard 29
Sportstad, Abe Lenstra boulevard 29, Heerenveen