Friesland College Friesland College Friesland College

Handel & Ondernemen

Handel & Ondernemen

Trendy producten, een hippe etalage, tevreden klanten, gemotiveerde collega's, hoge omzet..... welkom in de wereld van Handel & Ondernemen.

Een wereld waarin altijd wel iets te beleven valt. En een wereld die meegaat met de tijd. Want het koop- en winkelgedrag is nogal veranderd de laatste jaren. Klanten maken steeds meer gebruik van internet en hun mobiel voordat ze een aankoop doen. Tijdens de mbo-opleidingen bij Handel & Ondernemen leer jij hoe je hierop kunt inspelen. Of je nou kiest voor een baan in de detailhandel of groothandel, of voor een eigen zaak, één ding weet je zeker: werken in de handel is nooit saai!

 

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Assistent verkoop/retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 1 Duur: 1 jaar

Jij bent erg klantvriendelijk en wilt graag mensen helpen. Als iemand hulp nodig heeft, bied jij de helpende hand. Je ziet jezelf wel in een winkel of magazijn werken, zorgen dat goederen goed verwerkt worden of een collega assisteren. En dat maakt jou de ideale collega en assistent in de verkoop/retail!

Commercieel medewerker

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Je bent een commerciële duizendpoot. Bijvoorbeeld in de binnen- of buitendienst van een groothandel. Inkoop, voorraadbeheer en offertes zijn bij jouw in goede handen. Je haalt klanten en mooie klussen binnen en zorgt ervoor dat jouw relaties graag zaken met je doen. Je kent de markt en herkent in no time wat een klant wil. Jouw advies klopt als een bus en geeft het vertrouwen waar klanten naar zoeken. Je hebt commercieel succes en dat voelt goed. Sterker nog: dat is kicken!

Manager retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Dat alles goed loopt, daar speel jij een cruciale rol in. De klanten komen graag bij jou in de winkel. Omdat ze professioneel worden aangesproken en geadviseerd. En omdat het winkelassortiment up-to-date is en mooi wordt gepresenteerd. De verkoopcijfers laten zien dat je het goed doet. Je neemt de leiding waar het moet en geeft de ruimte waar het kan. Jouw verkoopteam is daarom blij met je. En de directie op het hoofdkantoor? Die noemt jou ‘that young and rising star’.

Ondernemer retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Een eigen bedrijf: de droom van veel jonge mensen. Maar om deze droom te laten uitkomen, moet er eerst heel wat ondernemersbloed door je aderen stromen. Met daarbij een flinke portie lef en een commerciële en creatieve instelling. Je eigen toko runnen is een hele verantwoordelijkheid. Je doet de inkoop en denkt mee over vernieuwende productlijnen. Je weet wat er financieel uitgaat en natuurlijk wat er binnenkomt. Daar speel je op in. Met slimme ideeën en doordachte plannen. Als ondernemer heb je een veelzijdige, maar drukke baan met vaak lange werkdagen. Heb jij ondernemersbloed? Maak dan de sprong naar de opleiding Ondernemer retail!

Verkoopadviseur Mobiliteitsbranche

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Zelfrijdende auto's, laserkoplampen en parkeren op afstand. Door de ontwikkeling van hightech-snufjes op het dashboard en steeds slimmere motoriek onder de motorkap staat de mobiliteitsbranche nooit stil. Heb jij interesse in auto's en/of andere voertuigen en leg je gemakkelijk contact met klanten, dan heb je misschien een gouden combinatie in handen om verkoper bij een autodealer of truckdealer te worden. Als verkoopadviseur in de mobiliteitsbranche luister je haarscherp naar de wensen van de klant en geef je een betrouwbaar en professioneel advies. Zo bereik je wat je wilt: een tevreden klant die met een glimlach in één van jullie auto’s de showroom uitrijdt.

Verkoopspecialist retail

Leerweg: bbl, bol Niveau 3 Duur: 2 jaar

Je kent de ins en outs van de producten die je verkoopt. Wat loopt goed en wat niet? Jij weet het! Je bent overal inzetbaar in de winkel. Van de goederenontvangst tot en met de kassa. Nieuw assortiment? Jij weet waar de klanten warm voor lopen. En een nieuw winkelconcept? Jij hebt er ideeën voor. Want jij bent de specialist. Klanten voelen zich bij jou op hun gemak. Dat zie je als ze met een glimlach je winkel verlaten.

Verkoper

Leerweg: bbl, bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Verkopers zijn alleskunners. Je haalt de goederen binnen en zorgt ervoor dat alles netjes in de winkel komt. Je verzorgt de inrichting en houdt de winkelvloer netjes. Je doet de kassa en soms ook een deel van de administratie. Handen uit de mouwen dus! Maar als verkoper moet je ook weten hoe je klanten aanspreekt en hoe je een professioneel verkoopadvies geeft. Als je dit allemaal in je hebt, ben jij misschien wel die topverkoper die ervoor zorgt dat klanten tevreden met volle tassen jouw winkel verlaten!

Vestigingsmanager groothandel

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Als leidinggevende bij een groothandel heb je de touwtjes strak in handen. Je weet namelijk dat zakelijk succes valt en staat bij een goede aansturing. Tegelijk geef je jouw medewerkers de ruimte en het vertrouwen om commercieel uit te blinken. Want succes in de handel bereik je alleen als je er met z’n allen voor gaat. Uiteindelijk zie je dat terug in de goed gevulde orderportefeuille, in de mooie verkoopcijfers en in de klanten die al die positieve reviews over jullie schrijven. Goed gedaan topper!

Opleidingslocaties

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97, Leeuwarden

Heerenveen

Abe Lenstra boulevard 29
Sportstad, Abe Lenstra boulevard 29, Heerenveen